‘Zablujenci’ bi še en whisky

Foto: Sara Žigon

Z vseh smeri prihajajo. Katastrofe vseh vrst. 

Alarmi se oglašajo na vseh področjih, a javna pozornost se posveti vsakemu le za kakšen mesec. Napenjanje jedrskih mišic, ekološka kriza, novi in novi grozeči virusi… Je še mogoče ustaviti ta drveči vlak? Smo zmožni predelati vse te informacije, ki nas dnevno bombardirajo? Morda je čas, da se za nekaj minut ustavimo, natočimo kozarec viskija ter v miru razmislimo o potencialnih rešitvah.

Če na koncu pridemo do zaključka, da je za vse že prepozno, smo vsaj še zadnjič uživali v žlahtni pijači. In pomirjeni pričakamo kataklizmičen konec. 

Zablujena generacija je nekako tako opisala svoj najnovejši singel “Še en whisky”. Kamero sta tokrat pri videospotu držali v rokah Sara Žigon ter Nina Menard. Po besedah enega izmed članov, novega albuma še ni za pričakovati. Od zadnjega albuma ‘Mi smo stare pizde’ je minilo že 12 let, od takrat naprej so izdali pet singlov, in sicer; Čas ustavil bi, Men ni dolgcajt, Razvajena do konca, ter najnovejšega Še en whisky. Poleg teh pa so posneli tudi priredbo pesmi Ali nije to još gotovo za ploščo ‘Za Tebe – A tribute to Kud Idijoti’, legendarnega hrvaškega benda Kud Idijoti.

V živo boste jih boste slišali in morda z njimi popili kak viski že čez dva tedna, 21.3 v Ilirski Bistrici, na Klic pomladi – Woodrock.

Janoš Lampe

Read Previous

Intervju: Krasue

Read Next

Burning Witches z novim albumom