XSKULL8 z novo skladbo

Foto: Maša Kores

XSkull 8 ( ex Captian Morgan’s Revenge) so izdali svoj drugi letošnji singel z naslovom ”Little Miss Perfect”.

Prinašajo svež, karizmatičen a hkrati dekliško vroč tretji singel iz prihajajoče plate. Po že izdanih My Worst Enemy in Engine Of Doom, je tu nič kaj nedolžna in popolno zapeljiva Little miss perfect!

Pod glasbo komada, katerega produkcijo je prevzel Matej Pečaver iz The Cosmosonic Studios, je podpisan kitarist Johnny, pod besedilom pa frontman Rok”Začel se je pisati čisto drugače, kot je na koncu izpadlo. V bistvu sem najprej hotel napisat komad o eni hinavski punčari, ki laže vsem v obraz, kako je ona ”oh in sploh”, pridna punčka, v bistvu pa to ni,” pojasnjuje Rok, ki je nato ugotovil, da smo v bistvu vsi malo dvolični kar se tega tiče. ”Ker vsi živimo dvojna življenja. Pred našimi starši, otroci itd. Se pač ne moreš obnašat enako, kot pod odrom sredi največjega koncerta leta. Ampak to je OK. Ravno to me je potem streznilo. Ok je, če si priden, hodiš v šolo, ne kadiš, ne piješ, si družinski človek… Ok je, če se nočeš vezat, če živiš vsak dan kot da je zadnji, če nočeš otrok, če ti več pomenijo potovanja kot pa hiša na kredit… Vse to je OK. In to je na koncu tudi bistvo tega komada. Ona je Little Miss Perfect v vsakem pomenu in primeru.” Komad tako pooseblja vsakega od nas. ”Po eni strani smo ljudje, ki hodimo v službe, ki prostovoljno delujemo v dobrobit družbe, ki delujemo po nekih normativih, po drugi strani pa smo tudi rokerji,” z zanosom pravi Rok.

Foto: Maša Kores

Komad, ki je luč sveta ugledal s premiero 6. novembra, je že dobil tudi svoj video. ”Produkcijska ekipa je super efektivno delala, tako da je šlo res vse skupaj zelo tekoče. Je pa treba poudariti, da brez podpore naših prijateljev in podpornikov benda enostavno ne bi šlo. Vsi so se odlično odrezali.”

Fantje oboževalcem v kratkem obljubljajo točno to, kar najbolj pričakujejo. ”Nova plata prinaša nov, trši in moderni pridih v našem starem dobrem Rock’n’rollu. Zvok ki ga je Matej Pečaver našel v nas je res tisto, kar ta plata rabi. Zadeve dihajo, ve se za kaj se gre, pa tudi v želodcu se začuti. Še vedno hodimo po liniji med Rock in Metal glasbo, le da se je ta meja mogoče malenkost zamaknila v tršo smer. Tukaj pa se vsi strinjamo, da bo ta album nekaj na kar smo lahko ponosni,” napoveduje Rok in v imenu celotne zasedbe pravi, da so pri tokratnem nastajanju novega materiala izredno hvaležni svoji ožji ekipi: ”Mateju Pečaverju, ki je že od začetka priprav z nami. Že pri snemanju prvih demo posnetkov je kreativno pristopil k izdelavi, da na koncu res naredimo en izdelek, pod katerega se lahko vsi podpišemo. Mirror 2 Mirror Production za že četrti video izpod njihovih rok. Res fajn ekipca s katero je užitek sodelovat. Vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri snemanju, glavne vloge, stranske vloge, vse… Brez njih takega videa pač ne bi bilo,” pravi Rok a ob koncu poudarja: ”Ne smemo pa pozabiti na ljudi, ki so trenutno zaradi prepovedi koncertov bolj na stranskem tiru. Brez njih bi se mogli sami ukvarjati s čisto vsako malenkostjo, s čisto vsemi financami, logistiko, zvokom, lučkami, promocijo (vse kar pač skupina potrebuje za delovanje), tako pa se lahko zanesemo na njih, da bomo prišli varno domov, da bomo imeli kje za jest, da bo zvok kot mora bit in ostalo… Hvala!

Janoš Lampe

Read Previous

Radio Rejects – Monsters

Read Next

Foo Fighters – Shame Shame