Umrla je modna ikona punk/rocka, Jimmy Webb

Jimmy Webb, ki je leta delal kot ikonični prodajalec, kupec ter poslovodja v Trash and Vaudeville, eni najbolj znanih punk/rock trgovin v New Yorku, je zaradi raka umrl v 62 letu.

Trash and Vaudeville je odprla svoja vrata leta 1975, istega leta je prišel v mesto Jimmy, kot najstniški upornik. Leta 1999 je začel delati v trgovini, potem ko je dolgo časa prosil direktorja Raya Goodmana naj ga vzame. ”Ko sem prvič začel delati v tej trgovini, sem takoj vedel, da sem našel svoj dom” je za New York Times nekoč povedal Jimmy. Z leti je njegova odgovornost v trgovini rasla, znan je bil po tem, da je bil ekscentričen, prijazen ter radodaren do vseh, poznal je veliko znanih rock zvezd in v tem času z mnogimi skoval tudi dobre prijateljske vezi.

Februarja letos pa je Webb odprl čisto svoj ‘rock style’ butik I need more, na otvoritveno slovesnost so prišle mnoge zvezde rock industrije, med njimi tudi Iggy Pop, Debbie Harry, Duff Mckagan itd.

V spodnjem video intervjuju se je izrazil takole ” Moja rock scena je na ulicah New Yorka. Samo živel sem Rock n roll. Rock n roll je v mojem srcu, v moji duši, za vedno in povsod, verjetno je tam že od kar sem se rodil…

Janoš Lampe

Read Previous

Želiš vstopnice za Gora Rocka?

Read Next

Družina Heller je rockersko izkoristila karanteno