Umrla je modna ikona punk/rocka, Jimmy Webb

Jimmy Webb, ki je leta delal kot ikonični prodajalec, kupec ter poslovodja v Trash and Vaudeville, eni najbolj znanih punk/rock trgovin v New Yorku, je zaradi raka umrl v 62 letu.

Trash and Vaudeville je odprla svoja vrata leta 1975, istega leta je prišel v mesto Jimmy, kot najstniški upornik. Leta 1999 je začel delati v trgovini, potem ko je dolgo časa prosil direktorja Raya Goodmana naj ga vzame. ”Ko sem prvič začel delati v tej trgovini, sem takoj vedel, da sem našel svoj dom” je za New York Times nekoč povedal Jimmy. Z leti je njegova odgovornost v trgovini rasla, znan je bil po tem, da je bil ekscentričen, prijazen ter radodaren do vseh, poznal je veliko znanih rock zvezd in v tem času z mnogimi skoval tudi dobre prijateljske vezi.

Februarja letos pa je Webb odprl čisto svoj ‘rock style’ butik I need more, na otvoritveno slovesnost so prišle mnoge zvezde rock industrije, med njimi tudi Iggy Pop, Debbie Harry, Duff Mckagan itd.

V spodnjem video intervjuju se je izrazil takole ” Moja rock scena je na ulicah New Yorka. Samo živel sem Rock n roll. Rock n roll je v mojem srcu, v moji duši, za vedno in povsod, verjetno je tam že od kar sem se rodil…

0 Reviews

Write a Review

Janoš Lampe

Read Previous

Želiš vstopnice za Gora Rocka?

Read Next

Družina Heller je rockersko izkoristila karanteno