Umrl je Ray Burton, oče Cliffa Burtona

V 94 letu starosti je 15.1 umrl Ray Burton,oče prvega basista Metallice (Cliff Burton). Žalostno novico je sporočila Connie Burton, Cliffova starejša sestra.

Ljubitelji Metallice po vsem svetu žalujejo ob izgubi Cliffovega očeta, ki so ga mnogi poznali po njegovih živahnih in karizmatičnih intervjujih, kot na primer v epizodi Metallica: Behind the music.

” Naslednji dan po koncertu je vstal in se spraševal:” Moj bog, moj vrat, ne morem razumeti” se je spomnil v epizodi, ki je bila prvič predvajana na VH1 leta 1998 ” Cliff, kako to misliš moj vrat, celo noč si delav z glavo gor in dol, zdaj pa se sprašuješ zakaj te boli vrat” je rekel Ray z velikim nasmeškom.

Ray Burton je dal blagoslov tudi vsem naslednikom, ki so Cliffa nadomestili na basu, začenši z Jasonom Newstedom, ki se je pridružil leta 1986 in ostal do leta 2001.

Leta 2009 se je Metallici ob sprejetju v Rock n Roll Hall of Fame pridružil na odru, ”Ime mi je Ray Burton,sem oče Cliffa Burtona” je rekel ob velikem aplavzu publike ” Stvar ki sem jo vedno oboževal pri Metallici, je ta, da so mi vedno pričarali nasmeh na obraz, nekaj je na njih, da postaneš dobre volje”

Ray je še razkril, da je potihoma namenjal nekaj Cliffovega denarja od avtorskih pravic za glasbene štipendije na Cliff’s alma matter, Castro Valley High School. ”Mislim, da bi Cliff naredil isto”.

Janoš Lampe

Read Previous

Približuje se pravi ženski rock praznik

Read Next

Drug Church: Bliss Out