Umrl je originalni basist skupine Van Halen, Mark Stone

Z leve proti desni: Mark Stone, Alex&Eddie Van Halen, David Lee Roth

Zaradi raka se je včeraj za vedno poslovil prvi basist pri skupini Van Halen, Mark Stone.

Markova zgodba pri Van Halen se začne že leta 1972, ko so ustanovili trio Genesis (Eddie Van Halen – vokal, kitara, Alex Van Halen – bobni ter Mark Stone – bas kitara) preigravali so večinoma na porokah, v šolah in raznih manjših zabavah.

S časom so postajali vse bolj popularni, zato so se odločili preimenovati v Mammoth ( vplivalo je tudi to, da je že obstajala skupina z imenom Genesis) . Postali so najboljši ”party band” v južni Kaliforniji, pri njihovih koncertih pa je bila velikokrat prisotna policija.

Kmalu po letu 1973 se je triu pridružil glavni vokalist, David Lee Roth. David je tudi podal idejo o preimenovanju skupine v Van Halen, z idejo so se seveda vsi strinjali. Tako so bili skupina Van Halen za malo časa, David Lee Roth, Eddie Van Halen, Alex Van Halen ter Mark Stone. V letu 1974 je Stone zapustil band, nadomestil pa ga je Michael Anthony.

Mark Stone je takole opisal njegov odhod: ” Bil sem odličnjak in še v bandu, na koncu že nisem mogel več shajati. Nekega dne so me prosili naj zapustim skupino. Nekaj časa je bilo zelo težko. Zelo težko jih je bilo zapustiti, ker sem vedel, da bodo postali zelo uspešni.”

Janoš Lampe

Read Previous

Perseide – Siren In The Distance

Read Next

AC/DC z novim albumom v originalni zasedbi