“Tisto početje” in vse bolj izoblikovan zvok Folk Idolov

Folk Idoli predstavljajo skladbo “Tisto početje”, tretjo v nizu izdanih singlov, ki se počasi zlagajo v končni mozaik prvega albuma, ki bo izšel predvidoma v jeseni letošnjega leta.

Skladba govori, tako kot tudi vse ostale skladbe zasedbe FOLK IDOLI, o ljubezni. O ljubezni, razočaranju ter mešanih občutkih v partnerskem odnosu, stvareh, ki prej ali slej doletijo vsakega smrtnika. Sam groove singla skozi aranžma z nekoliko ”jeznimi” kitarami zgodbi dodaja potrebno dramatičnost in vzpodbuja poslušanje singla od začetka do konca in še… na ”repeat”.

Skladbo je v celoti napisal in produciral Denis Horvat, ki sodeluje tudi pri zasedbi Hamo&Tribute2Love, Jure Lesar in mnogih drugih.

O skladbi so Folk Idoli povedali: “Po prvem poslušanju osnutka skladbe nas je njeno bistvo takoj ”zadelo”, potrebna iskrenost in interpretacija pri sami izvedbi tako ni bila pretiran zalogaj. Ker ostajamo zvesti legendarnemu ljubljanskemu studiu Metro, je tudi ta skladba nastala v tem okolju. Naveza s tonskim mojstrom Nikom Pircem in producentom Denisom Horvatom počasi dobiva krila in zdi se, da od skladbe do skladbe dobivamo večji zagon, razpoznaven, morda celo ikoničen zvok v celoti, sama kvaliteta pa tako aranžmajsko, kot tudi skozi vidik sporočilnosti samo še raste.”


Njihov zadnji single “Lahko bi” pa se uspešno drži na lestvici Slovenskih vročih 20 radia City.

Dejan Cvijanović

Read Previous

S singlom ‘Si kaj utrujena’ Jure Lesar napoveduje koncertni prenos iz Kina Šiška

Read Next

Jakob Mind – Let Them Know