Spominjamo se! ŠVIC 5/10

Na kratko se bomo spomnili najbolj odklopljenega festivala pri nas. Zakaj odklopljenega? Edini festival pri katerem stežka dobiš signal na telefonu, kar je za tovrstno zabavo zelo dobrega pomena. Edinstvena lokacija v Čatežu pri Trebnjem smo se lahko popolnoma odklopili od zunanjega sveta in se za vikend, ki je vedno prehitro minil sprostili in uživali v izvrstni glasbi ter aktivnostimi, ki jih ni manjkalo.

Festival ŠVIC organizira Klub študentov občine Trebnje oziroma na kratko kar KŠOT. Na kup so se zbrali ambiciozni študentje in se lotili projekta, ki se je začel kot piknik, nato pa vsako leto malo bolj zrasel. Zadnjih nekaj let pa je že tako velik, da je postal festival, ki ga vsako leto obišče več tisoč mladih iz cele Slovenije in celo tujine.

Ideja festivala je mladim omogočiti pristno zabavo v prijetnem in sproščenem vzdušju poletnih noči ob dobri glasbi in številnih drugih aktivnostih. Hkrati si z izbiro nastopajočih glasbenikov prizadevajo za podporo slovenskih in tudi lokalnih rockerjev.

V luči trenutne situacije in ukrepov glede zbiranja večjega števila ljudi in organizacije dogodkov ter koncertov je letošnji festival žal odpadel. Festival odpovedujejo, saj vsi želimo, da ostanemo zdravi ter pripravljeni na še več vikend odklopov, ko nam bo to situacija dopuščala.

Kot smo že omenili je festival svoje začetne spomine ustvarjal predvsem z mladimi. Zadnja leta pa smo lahko opazili tudi zelo veliko starejših ljudi, predvsem tistih, ki so v svojih mlajših letih že obiskali ta edinstveni festival. ŠVIC bo tako za vedno ostal sinonim za dobro glasbo, nepozabno zabavo in druženje vseh mladih in mladih po srcu.

Dejan Cvijanović

Read Previous

Spominjamo se! Fani 4/10

Read Next

Kill Lincoln – Ignorance is Bliss