Spominjamo se! Metaldays 6/10

Festival MetalDays je v vseh letih obstoja postal sinonim za prave festivalske počitnice. Vsako leto zapored se Tolmin v mesecu juliju preobrazi v raj za ljubitelje metal glasbe iz vsega sveta. Prijazno in sproščeno vzdušje, ki je kot nalašč ustvarjeno za to, da pozabite na vse skrbi in uživate v nedvomno vaših najlepših počitnicah do sedaj!

Festival MetalDays nudi odličen glasbeni program z več kot 100 nastopajočimi izvajalci, ki nastopajo na treh festivalskih odrih. Poleg glasbe lahkoveč kot 12.000 obiskovalcev festivala uživa na dveh festivalskih plažah, kjer reki Soča in Tolminka nudita nepozabne poletne užitke. Bogat obfestivalski program, pestra kulinarična ponudba in ponudba pijače ter seveda glasba so zagotovilo za nepozabne počitnice.

Vlada je 12.3.2020 razglasila epidemijo in tako prepovedala vse množične javne dogodke ter koncerte, vse to bo trajalo do nadaljnjega, zato so se odločili da, zaradi varnosti vseh obiskovalcev ter sodelujočih, festival prestavijo na drugo leto.

Vsi datumi, ter kaj se bo lahko storilo z že kupljenimi vstopnicami, vse to bodo sporočili takoj ko bo mogoče. Prav tako bodo, po dogovorih z skupinami sporočili seznam nastopajočih.

Fallen Arise (2019-Metaldays) – DeuskinPhoto

Razočaranje je veliko, saj je bilo v organizacijo, kot vsako leto, vloženega ogromno truda. S tem dogodkom so organizatorji tako psihično kot tudi finančno prizadeti, ta udarec pa bodo čutili seveda tudi ostali, ki so vpleteni v ta dogodek; nastopajoči, poslovni partnerji, prostovoljci ter celotna dolina Soče, saj okoli 12.000 obiskovalcev festivala vsako leto, prinese kar nekaj denarja.

Festival, ki je v svoji zgodovini že zamenjal ime, festival, kateri nam je dal slavnega Marjana, festival mnogih nepozabnih trenutkov ter največji festival pri nas, se bo zagotovo vrnil v še večjem slogu. Mi že komaj čakamo.

Dejan Cvijanović

Read Previous

Deathcraeft – Spreading Lies

Read Next

The Clockworks – Can I Speak to a Manager?