Spominjamo se! GORA ROCKA – 1/10

Naša spletna stran se je v teh težkih časih za oboževalce rock, punk in metal glasbe, odločila pripraviti 10 trenutkov, ki jih najbolj pogrešamo. Tukaj spadajo predvsem festivali, nekaj oseb ter storitev. Kot prvo predstavljamo Tolminski ponos Gora Rocka.

Gora Rocka je vrhunski dobrodelni rock festival, ki se vsako leto konec junija odvija na Šentviški planoti. Organizira in izvede ga 250 prostovoljcev, na odru festivala pa se vsako leto zvrstijo tako domače kot tuje glasbene skupine. Ves izkupiček festivala organizatorji namenijo dobrodelnim organizacijam in društvom, ki skrbijo, da bo jutri svet lepši. Tako so organizatorji do danes podarili že preko 160 tisoč evrov!

kraftart – youtube

Gora Rocka je dobrodelni rock festival, ki ga organizira in izvede 250 prostovoljcev. Ves izkupiček festivala organizatorji organizatorji namenijo dobrodelnim organizacijam in društvom, ki skrbijo, da bo jutri svet lepši. Odpoved letošnjega festivala jih je vse precej prizadela. Odločitev pomeni izjemen udarec vsem vpletenim v organizacijotako obsežnega dogodka; vsem nastopajočim, prostovoljcem in partnerjem.

Glede na to, da še vedno med nami vihra novi Coronavirus, se je bil letos festival primoran odpovedati. Naj še omenimo, da so se organizatorji na ves trud trudili, da festival le ne bi odpadel. Žal jim zaradi moči virusa to ni uspelo. Zelo pa nas je razveselila novica, da se festival v večini le ne bo odpovedal saj nam organizatorji pripravljajo Gora Rocka – online.

Gora Rocka – youtube

Letošnje oddaje Gora Rocka 2020 – Online boste lahko spremljali tudi na frekvencah radia Primorski val. Vsak dan od 25. do 27. junija ob 20. uri zvečer, bodo za vas pripravili odlične koncerte, najdihujoče zgodbe in zanimive intervjuje.

Festival pa lahko podbreš z nakupom majice, s katero boste pomagali organizatorjem prebroditi težke čase, sami pa boste pridobili majico festivala, ki ga ni bilo.

Za vas smo pripravili kratek intervju z glavnim organizatorjem festivala Jernejem Kendo.

1.    Ko pomisliš na Gora Rocka, pomisliš na…?

Na vseh 250 prostovoljcem, ki se vsako leto odpovedo plačilu, da lahko festival izvedemo in z njim pomagamo lokalni skupnosti, kot dobrodelnim organizacijam.

2.    Če bi se festival letos odvijal normalno, kaj bi počel trenutno?

Uživali bi v festivalskem vzdušju. Organizacijske bi bili v izvedbeni fazi, ko samo nadzoruješ če gredo vse stvari po planu.

3.    Kaj je festival poleg vseh svojih dejavnosti ponujal obiskovalcem?

Vedno se trudimo, da obiskovalcem zagotovimo čim več stranskih dejavnosti. Naši animatorij v dnevnem programu se trudijo, da nobenemu ni dolgčas tudi čez dan ko ni koncertov. Tukaj so še nastopi komikov, letos bi se nam pridružil še znani slovenski vloger, ki bi zagotovo poskrbel za dobro vzdušje.

Jernej Kenda

Gora Rocka je festival, ki se odvija v neokrnjeni naravi in zato organizatorji počnejo vse, da se festival kar se da, minimalno obremenjuje. Zato na festivalu nimajo nobenih okolju škodljivih plastičnih materialov, ki v naravi razpadajo tudi po 100 let. Pijačo točijo izključno v biorazgradljive, okolju prijazne kozarce vseh dimenzij, narejene večinoma iz koruznega škroba. Kavo s sladkorjem mešajo z lesenimi palčkami, koktajle pa srkajo skozi posebne slamice. Uporabljajo pa se tudi posebne biorazgradljive plastenke za vodo.

Poleg vseh novostih na eko uporabi festivala so organizatorji skupaj z nastopajočimi zasadili pravi rockerski drevored v katerm bo vsako drevo zasadil nastopajoči na festivalu. S tem želijo ohraniti naravo v kateri se festival odvija. Z drevoredom organizatorji festivala skupaj z največjimi zvezdami rocka, vračajo naravi svež zrak, brez katerega ni življenja, ni prehrane, ni piva in ni rocka.

Gora Rocka – youtube

Kot že omenjeno, eden najboljših “manjših” festivalov pri nas je bil primoran letošnji odpovedi, vseno lahko spremljate nekaj dogodkov preko online povezave. Festival lahko podprete z nakupom majice festivala –> Spletna stran. Mi organizatorjem želimo vse dobro v prihodnosti in iz vsega srca se želimo naslednje leto znova srečati na prečudoviti Šentviški planoti, do takrat pa ostanite zvesti rock glasbi in podpirajte slovenske ustvarjalce glasbe.

Dejan Cvijanović

Read Previous

POZOR! Prihaja Gora Rocka!

Read Next

The Venomous Pinks – “I Really Don’t Care”