Spominjamo se! Fani 4/10

V tokratki ediciji Spomnimo se, se bomo spominjali legende festivala Rock Otočec Fani Eršte. Le kdo od obiskovalcev tega legendarnega festivala ni spoznal Fani? Mnogi so dejali, če nisi vedel, kdo je Fani, te ni bilo na festivalu.

Z očetom Rock Otočca, Francijem Kekom sta se spoznala pri snemanju filma Milice in od takrat je bila Fani zvesta obiskovalka Rock Otočca. Vsi se spomnimo, da je vedno znova na festivalu dejala, da je to njen zadnji obisk in vedno znova smo jo lahko videli na festivalu.

Vsi, ki smo spoznali Fani, vemo da je bila vedno razpoložena za pogovore, sklepanje novih prijateljstev ter dobre zabave. Popularna obiskovlka festivala se je v njenih poznih letih želela tudi potegovati za predstednico države nakar so ji mnogi odsvetovali. Sama se ni dala zmesti in je poskušala vendar ji kasneje ni uspelo.

Video: Jurij Moškon

19.1.2013 nas je zapustila za vedno. Še vedno pa ostajajo njene zadnje besede:


»Franci, pokliči me čez 5 minut. S tabo se bom pogovarjala, kot da me kliče župan …… O, gospod župan. Lepo, da ste me poklicali. Ne, nisem najbolj zadovoljna. Dovolj imam te bolnice. A lahko, prosim, sestram in zdravnikom rečete , da bi rada odšla od tu …«

»Fani, kam greš?«
»Na vlak.«
»Ja, ampak kam?«
»Ko si utrujen, ne razmišljaš kam?«

Fani počivaj v miru in hvala ti za vse lepe trenutke, ki smo jih skupaj doživeli na najbolj norem festivalu pri nas, Rock Otočcu!

Dejan Cvijanović

Read Previous

Spominjamo se! Pivo in cvetje 3/10

Read Next

Spominjamo se! ŠVIC 5/10