SkyEye: Digital God (2018)

Seznam pesmi:

Digital God

 1. Intro
 2. Fire
 3. Digital God
 4. In The Name Of SkyEye
 5. Run For Your Life
 6. Secrets Of The Damned
 7. Jerusalem
 8. Confess Your Sins
 9. Book Of Life
 10. Tsunami
 11. Stardust
 12. Galactic Wind

Slovenski heavy metal band SkyEye je bil ustanovljen leta 2014 in takoj opozoril nase s svojimi zvoki ter prodiranjem na glasbeni trg. Že sam ovitek novega albuma izgleda odlčno in mogoče bomo v bližnji prihodnosti dobili tudi SkyEye ime možakarja na prvi strani, kot so to denimo že dobili člani zasedbe Iron Maiden (Eddie). Za sam izgled albuma je zaslužen Jurij Nograšek, za vse slike v njem pa Jana Šnuderl ter Špela Pernuš.

SkyEye: Digital God (Naslovnica albuma)

Kot pred vsakem velikem nastopu metal skupine tudi slednji album prične s Introm, ki nam požene kri v žile ter komaj čakamo na pričetek igranja. Naše začetno navdušenje kasneje iz pesm v pesem narašča in smo deležni izjemno kvalitetnega albuma. V več kot uri glasbe smo deležni dobre doze udarne heavy metal glasbe. Tiste mlajše generacije se lahko s albumom spoznavajo s pravim heavy metal zvoki, tisti starejši pa vrnejo v svoje čase ter uživajo v ritmih heavy metala. Skupina ne ovinkari s svojimi besedili temveč neposredno hitro, kvalitetno ter udarno zbijajo po svojih inštrumentih, piko na i pa doda pevec Jan Leščanec s svojo energičnostjo.

Mene osebno je skupina SkyEye navdušila in že brskam po spletu, kje in kdaj jih lahko srečam na kakšnem koncertnem dogodku, kjer se ga bom definitivno udeležil. Sam toplo priporočam poslušanje albuma ob mrzlem pivu ter glasnem zvočniku ali slušalkami ampak opozarjam na zasvojenost skupine. Poslušanje na lastno odgovornost.

Dejan Cvijanović

Read Previous

Si želiš našo majico?

Read Next

Največji dolenjski festival se vrača