SHAUN BANKS: Z NONINE KEMIJE NA RDEČO TABLETKO

Foto: Nina Menard

Po letu dni in nizu treh samostojnih singlov Shaun Banks nadaljuje svojo glasbeno pot. Novo leto tako prinaša njegov najnovejši singel “Red Pill”. Pesem, ki s svojo surovostjo spominja na »grunge« sceno 90-tih, v sebi skriva družbeno kritično sporočilo.

”Komad se nanaša na slavno dilemo iz filma Matrica: modra ali rdeča tableta? Vprašanje, ki je na spletu rodilo nešteto razprav o teorijah zarote, je v meni zbudilo glasbeni navdih. Zgodba je tudi zelo primerna za ta čas, ko ne vemo več, komu verjeti. Včasih se vse skupaj zdi kot slabe sanje ali pa, da se nekdo v bistvu igra z nami, mi pa smo samo lutke, priklopljene na kapitalistično mašino” pove Shaun.

“Red Pill” pa ni edina novost v Banksovem repertoarju.  Proti koncu lanskega leta so ga opazili tudi v zasedbi Kuzle ter ga povabili k sodelovanju pri ustvarjanju jubilejne kompilacije “Naredte revolucijo za Kuzle gre”. Rezultat je bil priredba njihove pesmi Ti si zvezda, izvedena v njegovem tipičnem one man band slogu. Pesem je bila tudi Banksov debitantski odtis na vinilno ploščo.

Obema pesmima lahko prisluhnete na platformah za pretakanje glasbe tukaj (Spotify, Apple Music, Deezer, Google play). Prav tako je njegova celotna diskografija na voljo na Bandcampu in na spletni strani www.shaunbanksmusic.com.

Janoš Lampe

Read Previous

Silent Winter – Gates Of Fire

Read Next

EGXBH – Eight46