SE METALDAYS POSLAVLJA?

Že 15 let se vsako leto zgrinjajo v Tolmin metalci z vsega sveta, zdaj pa je na dan prišla novica, da naj bi bil festival naslednje leto zadnjič. Kot sporočajo organizatorji nja bi se to zgodilo zaradi načrtovane gradnje obvoznice, ki bi sprostila promet v središču Tolmina, obvoznica bi potekala ravno na polovici kjer je postavljen kamp. Zaenkrat ne vidijo rešitve kako bi med gradnjo potekal festival, ko bodo dela zaključena pa zaradi zaščitenega dela, ki sega 35m na vsako stran ceste in tam ni dovoljeno kampirati ali postavljati premičnih objektov, prav tako ne bodo morali nadaljevati festivala. Edina možnost bi bila, če bi zaprli cesto za čas festivala.

Organizatorji se bodo skupaj z ministrom Počivalškom, županom Tolmina ter predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo pogovorili konec avgusta, zaenkrat kaže, da se zavzemajo za to da MetalDays ostane v Tolminu.

V petek 26.7 se je končal letošnji MetalDays, prišlo je več kot 12.000 obiskovalcev z vseh koncev, čeprav naj bi bilo manj ljudi kot lani so organizatorji zelo zadovoljni, tudi vreme je bilo naklonjeno saj je začelo deževati šele v soboto ko je večina obiskovalcev že odšla domov. Bilo je več kot 100 nastopajočih,med zvenečimi imeni pa so bili letos Dream Theater, Arch Enemy, Dimmu Borgir, Architects,Deamons&Wizzards,Korpiklaani,Tarja…
Mislim da bi moral vsak, ki je vsaj malo rockerja/metalca, vsaj enkrat obiskati festival, ljudje so sproščeni, odlično vzdušje v kampu ter na plaži,česa takega kar je na MetalDays festivalu ne doživiš nikjer drugje.Če se hočeš malo umakniti od vsega vrveža pa nudi Tolmin z okolico polno aktivnosti.

Danes 28.7 je v Kino Šiška uradni MetalDays aftershow, kot glavni nastopijo Queensryche.
Od 28-30.11 pa bo v Bohinjski Bistrici že tradicionalni Winter Days of Metal, v prodaji pa so tudi že vstopnice za MetalDays 2020.

Janoš Lampe

Read Previous

Punkerji že pripravljajo svoje frizure

Read Next

Umrl je hrvaški punker