Roth, Hagar,Anthony,Cherone – Reakcija na smrt Eddija Van Halena

Včeraj je ves rockerski svet pretresla prezgodnja smrt kitarskega virtuoza, maestra, Eddija Van Halena. Po dolgoletni bitki z rakom na grlu, je včeraj v 65 letu starosti umrl.

Poglejmo kako so reagirali njegovi bivši in zdajšnji glasbeni kolegi iz skupine Van Halen.

Basist Michael Anthony, ki se je pridružil skupini leta 1974 in ostal v njej do leta 2006 je na svojem Instagram profilu zapisal: ” Brez besed…..Strto srce. Moje sožalje družini.” Podobnih misli je tudi nekdanji pevec Sammy Hagar, ki je leta 1985 za nekaj let nadomestil Rotha na vokalih.

View this post on Instagram

No words…Heartbroken, my love to the family💔

A post shared by Michael Anthony (@mad_anthony_bassman) on

Originalni vokalist David Lee Roth je objavil sliko na kateri je skupaj z Eddijem na njihovi turneji leta 2015, ter zapisal ”Kako lepo in dolgo potovanje je bilo.”

Vokalist Cherone, ki je bil z skupino tri leta in je tudi z njimi ustvaril album Van Halen III, je zapisal malce več: ” Če ste bili blaženi s tem, da ste ga poznali ali pa ne, bil je nežna in prijazna duša. Imel je neizmeren vpliv na vsa naša življenja. Njegova glasba bo večna! Moje sožalje in ljubezen družini….Ed, rad te imam.”

Najbolj srčne misli pa je verjetno zapisal njegov sin Wolfgang, ki je na basu nadomestil Anthonyja leta 2007. Zapisal je takole: ” Bil je najboljši oče, ki bi si ga lahko želel. Vsak moment, ki sem ga preživel z njim na odru ali pa drugje je bilo najlepše darilo. Moje srce je strto in ne vem, če si bom lahko kdaj opomogel. Rad te imam.”

Povzeto po www.ultimateclassicrock.com

Janoš Lampe

Read Previous

Lombardo & Buržuazija – 9. 10. 2020 – OrtoBar

Read Next

Kurt Baker – I Like Her A Lot