Ron Wood: ‘Somebody up there likes me’

Oskarjev nagrajenec, režiser Mike Figgis, se v novem dokumentarcu osredotoči na najmlajšega člana Rolling Stonesov, Rona Wooda, kjer v zgolj 71 minutah povzame njegovo petdeset letno kariero.

Še vedno fotogeničen Ronnie Wood nam v dokumentarcu govori svojo dolgoletno kariero v najslavnejši skupini na svetu, o svoji slikarski strasti ter o svojih bojih z odvisnostjo od drog ter alkohola. Svetovno premiero je film doživel 12. Oktobra letos, na Londonskem filmskem festivalu, kot opisujejo kritiki bo dokumentarec zadovoljiv le ne tako resne oboževalce Stonesov ter glasbenih dokumentarcev, medtem ko bo za bolj zagrete rockerje ter oboževalce bolj kvalitetnih dokumentarcev ta film kar malo razočaranje.

Figgis preskoči skoraj ves sočen material, Woodove tri poroke in šest otrok komaj zaslužijo omembo, njegova operacija za rakom na pljučih leta 2017, ki je bila navdih za naslov filma, se tudi le bežno vključi v film. Njegova stranska kariera slikarja služi kot nek okvir med intervjuji, njegove slike pa so v filmu le bežne.

Poleg dolgega intervjuja z Woodom, režiser vključi tudi precej drugih zvezdnikov ( Mick Jagger,Keith Richards,Charlie Watts,Rod Stewart ipd. ), žal pa večina teh rockerskih veteranov ponuja le bežen vpogled v to neuničljivo rockersko psiho. ”Zelo mi je podoben” se zasmeje K.Richards ”odličen imunski sistem”. 🙂

Janoš Lampe

Read Previous

JINJER – Pit Of Consciousness

Read Next

Nightwish pripravljeni na evropsko turnejo