Record Thieves – Wasting Time (2020)

Photo: Anarcho Punk

Punkerji iz Denverja Record Thieves so pred dnevi izdali svoj debitanski album Wasting Time. Mi ga vam bomo skušali na kratko opisati, saj smo ga imeli možnost poslušati.

Album Wasting Time je že izšel tako v fizični obliki, kot tudi digitalno na večjih glasbenih spletnih straneh. Čakamo le še vinil izdajo, katera bo izšla 5. febrarja naslednje leto.

Ste oboževalec skatepunka? Če je vaše odgovor pritrdilen, vam priporočam poslušanje albuma. Album vsebuje 11 hitrih pesmi, s katerimi se prepustiš ritmom skatepunka.

Wasting Time

Sacrifice

Work It Out

Transmission Clear

Sunburn

Actors For Fire

Who’s Driving

Wasting Time

Feed

Daily Revolver

Crown Of Foil

Slumber Party

Prva pesem na ploščku nosi ime Sacrifice. Po poslušanju se nemudoma vrnemo v naša srednješolska leta. Hitri kitarski ritmi nas spomnijo na naše najbolj zabavne dni, ki smo jih preživeli s prijatelji na zabavah ali preprosto na druženjih. Sledi ji pesem, kjer je največ bobnarkega vložka. Pesem govori predvsem o propadlih ljubezenskih razmerij. Zagotovo ste bili v kakšni od situacij ali pa ste bili priča le temu. Naslov pesmi pa pove majhno rešitev za nastalo situacijo, Work It Out. Transmission Clear je naslednja skladba in pripovedujo o stvareh, katerih moramo pustiti ter se odpraviti naprej. Ta pesem je bolj melahodično hardcore usmerjena, ki prodira direktno skozi nas.

Največ kitarskega vložka je pri singlu Sunburn. Pravi skate punk. Ne ustavljamo se. Actors For Fire pospeši ritme. Hitri bas, hitri bobni, to je vse kar potrebujemo za dobro punk pesem. Po besedah poslušalcev naj bi bila pesem Who’s Driving med bolj priljubljenimi. Priznam tudi meni je bila. Hitri ritmi vseh glasbil ter pravi razvrat vokalista. Ne vem za vas ampak sam sem v mladosti izgubil veliko časa v jezi za nečem. Pesmi podobnim Wasting Time so me spravile v kontrolo. Pesem je odlična. V slednjem singlu se je najbolje izkazal basist skupine s zahtevnimi ritmi.

Ko sem poslušal pesem Feed, sem se takoj spomnil na “mosh pit”. Pesem, ki ne sme manjkati na punk albumu. Pesem govori o nevarnosti od novo nastale tehnologije ter vedno znova zastrupljanju možganskimi mislimi. Potrebno se je na časa odlopiti ter spraviti v “mosh pit”. Za pesem Daily Revolver bom povedal le dve besedi. Fucking rad. Sledi pesem Crown Of Foil, ki ni prav drugačna od ostalih. Podobni ritmi, podobno besedilo, podobna zagananost. Sporočilo – We can run, but we can’t hide. Prišli smo do samega zaključka albuma. Album zaključi komad Slumber Party. Naslov nam pove vse kar želimo izvedeti o komadu. Idealni zakluček.

Dejan Cvijanović

Read Previous

Gora rocka prejela posebno priznanje MSS

Read Next

Audio Karate – Gypsyqueen