Predstavljamo vam skupino Nemesis

Nemesis je edina vse – ženska melodična death metal skupina v Srbiji. Ustanovljena je bila konec leta 2013 v Beogradu, po zgledu skupine Arch Enemy. Na prvem sestanku so ugotovile, da bi bila najboljša rešitev, da v skupini igrajo le dekleta. Prvotno so izvajale pesmi drugih skupin, vendar se trenutno ukvarjajo z izključno avtorskim delom. Skupina je veliko nastopala v lokalnih klubih v Beogradu, v Domu omladine Beograda, Kulturnem centru Studentski grad in Centru za kulturo „Božidarac“. Poleg tega so zmagovalke Demo Masters Festivala 2014 v kategoriji cover bendov, organizatorke festivala “Žene sviraju sve” in udeleženke festivala ”Hajde da virimo”, ki poteka v Apollo dvorani v Pančevu. Imele so tudi opazen nastop na Metal United festivalu v Novem Sadu, kjer so nastopale kot podporna skupina ženski thrash metal zasedbi Nervosa iz Brazilije, velikanom Bullet for my Valentine in slavni folk metal zasedbi Pero Defformero. Skupine, ki jih navdihujejo so Arch Enemy, Death, Pantera, In Flames, Trivium in Kreator. Navdih za besedila najdejo v problematiki 21. stoletja, kot so kapitalizem in globalizacija, pa tudi v filozofskih temah.

Nastopile so v finalu festivala Demo fest v Banja Luki pred 5000 ljudmi in odzivi so bili odlični. Nadaljevale so s koncerti po Bolgariji, Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini in Romuniji. Na letošnjem Bunt Rok festivalu so osvojile drugo mesto in tokom 2018. leta nastopale na festivalih Exit, Beer Fest, Arsenal Fest, Revolution Temišvar, Beer Garden, Pooolinerock festivalu, Festivalu srpskog podzemlja in na Hills of Rock, največjem bolgarskem metal festivalu. Prejšnji teden so pod okriljem založbe Grom Records in Soul Peddler izdale svoj prvi album The War is On, ki ga bodo predstavile tudi na Dnevu Rock Žena. Nemesis so: Sanja Drča – vokal; Aleksandra Petrović – kitara; Tijana Milivojević – kitara; Biljana Sovilj – bas kitara; Selena Simić – bobni.

Nemesis boste lahko v živo spoznali na 5. dnevu Rock Žena v Orto baru v Ljubljani. Na koncertnem dogodku se bo znašla tudi naša ekipa, kmalu pa vam objavimo tudi intervju s skupino tako da še naprej “čekirajte” našo spletno stran.

Link do FB dogodka –> https://www.facebook.com/events/600642147418826/.

Dejan Cvijanović

Read Previous

​​​​​​​Glasbena skupina Nash je izdala svojo prvo pesem z naslovom Nothing Lasts Forever

Read Next

Suicide Machines – Anarchist Wedding