Pijammies predstavljajo prvi singl “Borut”

Po seriji koncertov je sedemčlanska zasedba prav gotovo presenčenje leta v Sloveniji. Sedmerica je že pri rosnih, povprečno 22-ih letih, profesionalno posvečena glasbi, velika večina članov namreč po izobrazbi izhaja iz ljubljanske Akademije in Konservatorija. Takorekoč na začetku glasbene poti jim ne manjka entuziazma, resnosti in posvečenosti glasbi ne eni strani – na drugi pa jih krasi energičnost in sproščenost v živih nastopih ter želja po preseganju okvirjev, ki jim jih morda postavlja okolje.

Edina kategorija, v katero lahko skupino Pijammies postavimo je instrumentalna glasba, za vse ostalo pri njih ni meja. Od Pijammies boste dobili vibrirajočo in za miganje nalezljivo zmes funka, jazza, rocka in še česa. To posebno fuzijo žanrov nazorno predstavlja prvi singl s prihajajočega dolgometražnega debija: “Borut”!

Prvenec inštrumentalne zasedbe Pijammies, ki ga najavlja prvi singl “Borut”, sestavlja šest skladb, ki so med seboj povezane v zgodbo. Ta zgodba predstavlja neprekinjen krog dvoboja med kreacijo in destrukcijo tako na umetniškem kot tudi na vseh ostalih področjih življenja. Ta zgodba nikakor ni trdno določena vendar služi bolj kot okvir, ki posameznikom omogoča povsem lastno interpretacijo ter jih s tem nagovarja k obuditvi lastne kreativne energije.

Člani zasedbe Pijammies so z istoimenskim debitantskim albumom, preko močnih prijateljskih vezi, konstantnega izboljševanja ter odkrivanja novih možnosti pričeli z odkrivanjem svojega zvoka in načina izražanja, ki črpa iz jazzovske tradicije ter mu dodaja aktualne zvočne zmožnosti in priklaplja vplive mnogoterih glasbenih stilov, kar omogoča, združeno z neverjetno energičnostjo živega nastopa, da se lahko v njihovi glasbi najde prav vsak. 

Pijammies so:

  • Tomaž Gajšt – trobenta
  • Tadej Šepec – alt saksofon
  • Timotej Jerman – tenor saksofon
  • Blaž Avsenik – klaviature
  • Mark Žakelj – el. kitara
  • Jošt Lampret – el. bas kitara
  • Gaj Bostič – bobni

Plošča je bila posneta v dveh dneh v studiu Bear Tracks pod taktirko producenta Mateja Hotka, reglerje pa so vrteli še Primož Velikonja, Robi Bulešič in Oskar Cafnik. Za miks in mastering sta poskrbela Matej Hotko in Danilo Ženko.

Prvenec bo premierno v živo predstavljen 18. 9. 2020 na Kino Šiška Open.

Dejan Cvijanović

Read Previous

Intervju: Deathcraeft

Read Next

Jure Lesar bo v torek, 15.9. ob 20. uri nastopil v Klubu Cankarjevega doma