Obiskovalci spletne strani Pivo in cvetje Laško sami razkrili letošnji program treh odrov. Nekaj presenečenj še ostaja

Od 14. maja, ko so organizatorji povabili privržence festivala Pivo in cvetje Laško k razkrivanju nastopajočih s kliki na elektronske kartice, do 10. junija, so obiskovalci razkrili vse nastopajoče, ki so se skrivali za karticami. Kljub temu pa organizatorji nekaj presenečenj še držijo v rokavu. Za uvod v predstavitev letošnjega glasbenega programa so organizatorji že objavili dve glasbeni zvezdi.

Prvi je Jan Plestenjak, fatalni Slovenec, fatalni pevec. 13 albumov in več kot 25 let nastopanja so garancija za izvrstno zabavo, ki jo Jan s svojo skupino ustvari kjerkoli gostuje. Na festivalu bo zažigal v soboto, 13. julija, na odru Jubilejnik. Alice Francis je v Nemčiji živeča eksotična pevka, ki bo s svojo mednarodno zasedbo prvič gostovala v Sloveniji.

V četrtek, 11. julija, bo odprla dogajanje na odru Zlatorog z razkošjem programa, od elektro-neo-swinga z elementi hip-hopa, charlestona ter jazza iz 20. let prejšnjega stoletja. Dolga vrsta priljubljenih glasbenih zvezdnikov Organizatorji festivala so poskrbeli za pester izbor najvidnejših glasbenikov, tako tistih, ki preverjeno znajo pripraviti izjemno glasbeno doživetje, kot takih, ki na slovenske glasbene odre prinašajo svežino. Tako bomo na odru Zlatorog že v četrtek doživeli izjemen zbor odličnih glasbenikov! Tabu so že več kot dve desetletji v vrhu slovenske pop rock glasbe, njihove številne hite poznamo prav vsi. Magnifico je edinstven v spogledovanju med Balkanom in svetom, bogat v glasbenem izrazu ter izjemno duhovit in provokativen v svojih nastopih. V petek bodo nastopili Lusterdam, nove zvezde slovenske glasbene scene, ter v Laškem domači, udarni in virtuozni Šank Rock z vso svojo paleto že večno zelenih rokovskih hitov. Zaključek večera zveni nevarno! Opća opasnost, hrvaška skupina, pri kateri se oster kitarski zvok zareže pod kožo še prej, kot na tla pade prva kapljica bobnarjevega znoja. Sobotni večer bodo na Zlatorogu s svojo mešanico rocka, popa, disca, punka ter neustavljivo odrsko prezenco odprli Koala Voice, ki so v zadnjih dveh letih nastopili vse od Rusije do Liverpoola, od Nizozemske in Nemčije do Bratislave, Budimpešte in Skopja. Eden vrhuncev večera bo nedvomno pripadel skupini Big Foot Mama, preverjenim rokerjem, ki napolnijo največja slovenska prizorišča.

Oder Jubilejnik bo v četrtek gostil vedno zabavne in poskočne Vesele svate ter eno letošnjih posebnosti – Trip to Las Vegas Show. V slednjem nas bodo v Las Vegas popeljali Oto Pestner, Omar Naber, Uroš Perič ter Tina Gorenjak s spremljevalno skupino. V ušesa bo moč ujeti Elvisa Presleya, Franka Sinatro, Raya Charlesa, Louisa Armstronga in Deana Martina, ki veljajo za največja imena melodij, ki nikoli ne bodo pozabljene. Petkov večer se bo že začel obetavno, odprl ga bo Alex Volasko, reden gost številnih televizijskih šovov ter zmagovalec najuglednejših slovenskih festivalov. Enega najbolj obetavnih mladih glasbenih ustvarjalcev bo nasledil ansambel, ki najbolj zvesto nadaljuje tradicijo največjega imena slovenske narodno zabavne glasbe, Ansambel Saša Avsenika, ki napoveduje tudi posebno presenečenje! A na Jubilejniku bomo v petek slišali tudi valove in galebe! Za to bo ob spremljavi Vagabundo Banda poskrbel Goran Karan, eden najkakovostnejših hrvaških glasbenikov, ki zvoke morja in Dalmacije že desetletja prinaša na radijske valove in med obiskovalce svojih številnih nastopov. Sobotni večer se bo začel ob zvokih The Golden Dixie Boys, skupine, ki v lahkotnem dixie stilu izvaja najbolj priljubljene melodije. Seveda pa je sobota dan za žur! Zanj bodo poskrbeli Mambo Kings, preverjeni glasbeniki za ples in zabavo, ter že napovedani Jan Plestenjak.

Dejan Cvijanović

Read Previous

Čompe praznujejo 25 let!

Read Next

METALJOT RASPALJOT open air festival 2019