NA OBALI OBUDILI SPOMIN NA KANELA BAR

Foto: Špela Bobič

Letos minevajo tri leta odkar so zaprli legendarni Kanela bar v Portorožu, kot poklon Kaneli se je ta vikend 12 ter 13.julija odvil prvi Festival Kanela bar.

Pobudnik festivala je bil primorski glasbenik David Morgan, ki je z svojo idejo seznanil še lastnika nekdanje Kanele, Dragana Sojiča, skupaj sta kot glavnega sponzorja pritegnila še občino Piran. Oba večera je povezoval Simon Pribac, vstop na sicer ograjeno ter varovano prizorišče na centralni plaži v Portorožu pa je bil brezplačen.

V petek je prvi na oder stopil mladi kantavtor iz Idrije, Jakob Kobal, za njim je nastopil stari znanec Kanele Jure Lesar z bandom. Glavna točka večera pa sta bila Danilo Kocjančič Friends ter Big Foot Mama. Sobotni večer se je začel z nedebudnimi O.K Junior ter Heavenix, glavna zvezda pa je bil Pero Lovšin in Španski borci, ki je tudi tesno povezan z Kanelo. Na oder pa je prišel tudi Slavko Franca,lastnik muzeja Rolling Stonesov, ki je prinesel kamnito 15 kg težko bas kitaro, na katero so Španski borci tudi zaigrali. Kitaro je izdelal sam v čast skupini The Rolling Stones ob njihovi 50 letnici.

Samo vzdušje na festivalu, tako na odru kot tudi med publiko je bilo fenomenalno, vse je bilo super izpeljano tako da, vse pohvale organizatorjem in sodelujočim na dogodku. Verjetno si vsi želimo, da če že ni več Kanele, vsaj ta festival postane neka stalnica na obali. Ljudje so že v Kanelo prihajali od vsepovsod in verjamem, da bodo prav tako prihajali na festival. ”Definitvno ne bi rad govoril o tem, da je danes zadnjič ampak, da je danes prvič in od danes naprej tradicionalno” pove Morgan.

Festival Kanela bar, upam da se vidimo tudi drugo leto! 🙂

Fotografije bodo objavljene na Facebook strani festivala:

https://www.facebook.com/festivalkanelabar/

Janoš Lampe

Read Previous

AEROSMITH DOBILI NAZAJ SVOJ PRVI KOMBI

Read Next

GRETA VAN FLEET NA DUNAJU