Marco Mendoza – svetovna ikona rocka v Ljubljani

Obeta se izjemen koncertni večer enega najboljših basistov na svetu. Marco Mendoza iz največjih svetovnih odrov prihaja v klub, kjer je odnos s publiko najbolj neposreden. Predskupina bodo odlični slovenski blues rockerji Bad Notion. Razkrit pa bo tudi datum 56. Festivala Pivo in cvetje Laško.

Slovitega basista in pevca Marca Mendozo najbolj poznamo po sodelovanju z velikani rock glasbe kot so Thin Lizzy, Whitesnake, Black Star Riders, The Dead Daisies, Blue Murder, John Sykes, David Coverdale, Ted Nugent, Lynch Mob ter številnimi drugimi. Odlikujeta ga edinstveno igranje bas kitare, izjemen vokal ter suverenost v različnih glasbenih stilih, od jazza, fusiona, svetovne glasbe, latino groova, najbolj pa je doma v hard rocku. Nastopa na največjih glasbenih prizoriščih sveta, a zaradi neposrednega stika z občinstvom najraje igra v klubih.

Na turneji Viva La Rock predstavlja svoj tretji solo album, z njim pa nastopata izvrstni švedski kitarist Sam Söderlindh, sicer član skupine Art Nation, ter italijanski bobnar Pino Liberti, ki nastopa s številnimi glasbeniki, naj omenimo le vokalista, kot sta Uli Jon Roth iz skupine Scorpions ter Eric Martin, član Mr. Big.

Marca Mendozo bodo gostili v ljubljanskem Orto baru v torek, 3. decembra, ob 20. uri. Njegov nastop bo na nek način uvertura v 56. Festival Pivo in cvetje Laško prihodnje leto.

A to še ni vse! Kot prvi na odru bodo tisti večer nastopili imenitni slovenski blues rockerji Bad Notion. Energični glasbeni trio se nezadržno uveljavlja kot ena najbolj privlačnih glasbenih atrakcij v Sloveniji, saj glasbeniki globoko doživete blues tone okusno kombinirajo z lahkotnostjo funka po eni in težo trdega rocka po drugi strani. Zasedbo sestavljajo kitarist in vokalist Grega Smola Crnković, bobnar Rok Skoliber in bas kitarist Žiga Korenčič.

Nedvomno lahko pričakujemo večer odličnega rocka, ki ne bo pustil ravnodušnih niti najzahtevnejših glasbenih sladokuscev.

Po nastopu se bodo Marco in ostali glasbeniki tudi družili z obiskovalci, za piko na i pa bodo udeleženci tega večera prvi izvedeli za termin in prve podrobnosti naslednje izvedbe največjega slovenskega festivala Pivo in cvetje Laško. Ne zamudite! Vstopnice za koncert so na voljo na spletni strani Orto Bara.

Dejan Cvijanović

Read Previous

The Casualties – Fucking Hate You

Read Next

Marco Hietala napovedal solo album