Koncerti šele jeseni 2021?

Pandemija korona virusa je že kar ohromila naše normalno življenje,nasploh pa škodi gospodarstvu, turizmu ter dogodkom v živo. V reviji New York Times so povprašali pet strokovnjakov o javnem zdravju, o tem kdaj naj bi se podjetja vrnila nazaj na ustaljene tirnice, ter tudi o grobi napovedi kako bo z dogodki v živo, predvsem z koncerti, za katere eden izmed njih napoveduje, da naj bi se vrnili šele jeseni drugo leto.

Zeke Emanuel, podpredsednik za globalne pobude in direktor inštituta za zdravstveno preobrazbo na Univerzi v Pensilvaniji, je vztrajal pri tem, da bo treba vrnitev k običajnim funkcijam opraviti po fazah.

”Večja srečanja, kot so koncerti, športni dogodki ipd.,ki jih zdaj prestavljajo na jesen 2020. Ne vem kako mislijo da je to verjetna možnost” na žalost je Emanuel mnenja, da se bodo taki dogodki vrnili zadnji ”Realno lahko govorimo, šele o jeseni 2021,nič prej”.

Vse to se je nanašalo zgolj na ZDA, tako da, lahko imamo še nekaj upanja, da pri nas ne bo tako. V Avstriji so sicer razglasili, da do konca junija ne bo nobenih večjih dogodkov, pri nas pa zaenkrat ni odpovedan še noben poletni festival.

Janoš Lampe

Read Previous

TESTAMENT – Children Of The Next Level

Read Next

Želiš vstopnice za Gora Rocka?