Jure Lesar bo v torek, 15.9. ob 20. uri nastopil v Klubu Cankarjevega doma

foto: Janez Volmajer

Pevec in kitarist Jure Lesar je bil ustvarjalna in gonilna sila že pri skupini Eskobars, s katerimi je izdal dva albuma z naslovi “Eskobars” in “Ni dovolj“. Po razpadu skupine je Jure ustvarjal pesmi, iz katerih je kasneje nastal njegov prvi samostojni album “Zemljin sin“.

Jure Longyka je pred Lesarjevim nastopom v oddaji Izštekani Vala 202 pred dobrim letom, po izidu prvega albuma Zemljin sin zapisal:
Mestno kolo”, “Drugačen”, “Oči očeta”. Čudovite skladbe, ki v zadnjem letu preplavljajo radijske valove. Energične, provokativne, dopadljive, odprte. Polne jasnih sporočil. Ustvaril jih je JURE LESAR, dvaintridesetletni Pirančan…

V Cankarjevem domu pa so zapisali:
‘Pomembnost različnosti posameznikov, upanje in odrešenje človeka, ki gre skozi temna obdobja, zazveni v jasni sporočilnosti s katero avtor poveže poslušalca z njegovim svetom.’

“Čutiš gorski zrak, gozdove in Mediteran?  Svobodo kot diamant, za katero je umrl partizan? Od kod ta strah, ko slišiš drug jezik, in ta občutek, da to ni več tvoj dom? Imamo res trde in sive glave kot beton? Čutiš, kako lepo dišita lovor in rožmarin? Čutiš, kako diši ta zemlja, povej mi, Zemljin sin? Lokomotiva gre naprej, a na zavori je vagon. Strojevodja vedno pravi, nisem jaz, bil je on. Življenje ljudi na papirju je delo človeka brez srca. Kako lahko gremo sploh naprej z nestrpnostjo brez dna?” (Jure Lesar, Zemljin sin II)

Dejan Cvijanović

Read Previous

Pijammies predstavljajo prvi singl “Borut”

Read Next

Intervju: Hot Sunday Blood