Intervju: Void Inn

ROCKERIADA.SI: Smo zelo veseli, da se lahko na kratko pogovorimo o sami skupini pa nam na kratko povejte, kje so začetki benda.

Najprej hvala vam za povabilo na pogovor. Void Inn je bil ustanovljen leta 2010 v Los Angelesu na glasbeni šoli, ko sva kot študenta (Jelena in Siniša) zaigrala prve rife in melodije. Kasneje smo se preselili nazaj v Srbijo, kjer smo v bistvu ponovno pričeli od samega začetka. Ravno letos poteka naša 10 obletnica in smo zelo veseli z našimi dosežki.

ROCKERIADA.SI: 30. oktobra boste izdali novi album End This Game. Kje ste album posneli ter kako dolgo je potekal sam proces?

Zanimivo je, da je bil celoten album posnet in zmiksan analogno. Posnel ga je Dragan Petronic Gaga v Beogradu. Celoten proces pa je trajal eno leto.

ROCKERIADA.SI: Ste zadovoljni s prvimi odzivi?

Definitivno smo.

ROCKERIADA.SI: Vaša pevka Jelena se odločno znajde pred malimi ekrani, kot smo lahko videli v novem videospotu Stay Young. Ali gledamo mogoče profesionalno igralko?

Najprej hvala za kompliment vendar vas moramo razočarati. Jelena ni igralka ampak ima čisto običajno službo, ki jo poleg glasbe opravlja.

ROCKERIADA.SI: Imate namen posneti še kakšen videospot?

Pravzaprav imamo. Naslednji bo izšel novembra za pesem Dead of Night.

ROCKERIADA.SI: Mimogrede…. zakaj ste naslovili album End This Game?

Imenovali smo ga po naši najljubši pesmi na albumu. Ta album je posvečen mami od Jelene, ki nas je žal zapustila v letu 2018.

Jelena (vokalistka)

ROCKERIADA.SI: Kakšno je stanje v Srbiji glede samega metala?

Metal scena v Srbiji je sicer na zelo slabem glasu ampak imamo veliko talentiranih glasbenikov. Skupine, ki so nam ušeč so: Downstroy, Nemesis, Jenner, Quasarborn, Nadimac, Infest…

ROCKERIADA.SI: Koncerti v živo?

Imeli smo planirane koncerte v Veliki Britaniji, katere smo morali predstaviti na leto 2022. Trenutno pa koncertiramo v Južni Ameriki kolikor se še da.

ROCKERIADA.SI: Da zaključimo. Imate še kaj sporočiti za naše bralce?

Ostanite močni in pozitivni. Ne dovolite, da vas težki časi povozijo. Rock on!

Dejan Cvijanović

Read Previous

The Carolyn – Heavy Eyes

Read Next

Vinil, ki sodi v vsako zbirateljsko zbirko