INTERVJU: Ramon (Zablujena Generacija)

Nekaj časa nazaj smo objavili novico o izidu novega komada Čutim da gnijem, katerega avtor je vsem znani Ramon. Ponavadi se podi po odrih v skupini Zablujena Generacija, sem pa tja pa izda tudi kak svoj komad. Ob kozarčku domače medice mi je torej za naš portal zaupal malce več o sebi ter njegovi solo karieri. Prijetno branje.

ROCKERIADA: Zakaj si se odločil še za solo kariero, poleg Zablujene?

Ramon: Jaz temu niti ne bi rekel solo kariera, ampak bolj za lastni užitek. Nimam namena, da bi se koncertno prodajal oziroma promovira in tudi ne iščem neke velike medijske pozornosti. Kot so rekle Kuzle ”Nekaj vendar moram delat”.

ROCKERIADA: Koliko imaš do sedaj že narejenih svojih komadov oziroma koliko že imaš svojega materijala?

Ramon: En komad (Bolani možgani) smo posneli skupaj z skupino Fršlus, eden je Zibaj migaj, ki sva ga naredila z Nikola Klavžarjem, potem leta 2004 sem neuradno izdal svojo plato z naslovom Best of isti punkrock, ki se je sedaj dobi že na youtubu pod profilom Ramon. To pa mi je zelo dobro ažuriral Hanson (Zablujena). Na tem kanalu se potem najde tudi vse drugo kar sem še izdal.

ROCKERIADA: Zakaj ime Ramon?

Ramon: Ramones….Ramon, ampak tako se nisem sam poimenoval. Enkrat mi je en kolega začel klicati Ramon, ker baje zgledam podobno kot oni. In sem bil prav polaskan, da mi je dal tak nadimek 🙂

ROCKERIADA: S kom največkrat sodeluješ, omenil si Fršlus, je še kdo v ozadju?

Ramon: Pomagajo mi še ostali ”Zablujenci”, s svojimi idejami, mišlenji ipd., potem Blaž Pavšič iz skupine Banditi, z njim dostikrat sodelujeva. Potem je tu še Dare Kaurič, ki me skozi motivira ter daje ideje, on mi da tudi tisto motivacijo, da tudi če se komad ne bo oprijel, da ne bo hit, da to delam oziroma naredim zaradi sebe.

ROCKERIADA: Po kom se zgleduješ v solo projektih, kdo ti daje navdih?

Ramon: Ramones so še zmeraj tisti, ki me spravijo v dobro voljo, to je neka klasika za moje pojme. V vseh teh letih sem slišal veliko raznih bandov in vsak mi je pustil določen vtis, mislim, da je to kar v krvi, da se tukaj ne zgleduješ po določenem bandu ampak imaš to že kar v krvi, da mora biti tako.

ROCKERIADA: Nekaj let nazaj si bil glavni vokal v Tribute to Ramones v Idrijskem Swenaku, glede na takratni odziv publike, me zanima če se bo ta zasedba še kdaj ponovila?

Ramon: Hmm, lahko lahko, tudi meni se je zdelo zelo dobro takrat, ampak osebno se ne počutim da bi bil kot glavni vokalist. Takrat sem to sprejel kot nek izziv, da bi pa to še kdaj ponovili, mogoče bomo no, zdaj za obletnico albuma End of the Century smo že zamudili, mogoče ob obletnici albuma Brain Drain. Nekajkrat sem že imel koncert, ki je bil samo enkrat in nikoli več, naprimer, koncert on izzidu moje plate potem koncert, ki je bil posvečen Dee Dee Ramonu, bili smo ena druga zasedba, ampak smo imeli samo en koncert in nič več.

ROCKERIADA: Kot solist na Slovenske odre, bi šel kdaj?

Ramon: Hmm, kot solist, nikoli ne bom rekel ne no. Zdaj a bo to v sklopu Tribute to Ramones ali kot koncert moje lastne plate, ne vem, nimam še prav nobenih načrtov. Kot sem rekel, ne iščem nekega medijskega blišča, ne ljubi se mi vsak mesec hoditi k frizerju, da bom lep na slikah in podobno (smeh).

ROCKERIADA: Si kdaj razmišljal o sodelovanju s kakim Slovenskim ali celo tujim glasbenikom?

Ramon: Tako je, imam neke ideje za sodelovanje z Slovenskimi glasbeniki, zdaj ali bodi tudi plani oziroma ali bo do tega prišlo, ne vem še. Ampak kakor jaz poznam te ljudi bi takoj bili za. Za tujega izvajalca katerega bi povabil k sodelovanju vam pa ne povem, da ne bo kdo pobral te ideje 😀

ROCKERIADA: Mogoče kakšna zaključna misel?

Ramon: Lep pozdrav iz pi*kaste oz. čipkaste Idrije 😀

https://ramonsolo.bandcamp.com/

Janoš Lampe

Read Previous

Drug Church: Bliss Out

Read Next

Fire In The Radio napovedujejo novi album