Intervju: Ody (Project Renegade)

ROCKERIADA.SI: Ali nam lahko na kratko opišeš svojo skupino?

Ody: Smo 4 članska metal zasedba iz glavnega mesta Grčije, Aten. Sestavljamo jo Marianna (vokal), Jay (bass), Nick (kitara) ter moja malenkost. Po navadi predvsem s svojo glasbo sporočamo naš pogled na svet in srčno upam, da z našo glasbo pomagamo sprostiti čim več ljudi.

ROCKERIADA.SI: Zakaj ime Project Renegade?

Ody: Zato, ker nas to ime najbolje predstavlja. Zelo težko se vključimo v neko povprečje, ki ni vedno najboljše. Mi imamo drugačno razmišljanje od večine in upam, da tudi vi.

ROCKERIADA.SI: Na koncu lanskega leta ste izali svoj zadnji album Order of the Minus. Kako ste danes zadovoljni z novim albumom?

Ody: Smo zelo zadovoljni. Je urenisničil naša najbolj nora pričakovanja. Dobivamo pohvale iz vsega sveta, kar se vsem še enkrat zahvaljujem in ker nam dajete energijo za ustvarjanje za naprej. Ko si v studiju se osredotočaš le na to, da bo album všeč tebi in ko se plošček izda lahko samo upaš, da bo še komu in nam je uspelo. Moram pa pohvaliti našega producenta Forrester Savella, ki nam je praktično ustvaril album in dodal stvari za katere smo prvič slišali in smo bili zelo zadovoljni. Še enkrat pa bi se zahvalil vsem poslušalcem, ki nam dajejo energijo za naprej.

ROCKERIADA.SI: Kaj ste v bistvu želeli sporočiti z novim albumom Order of the Minus?

Ody: ENOTNOST PREKO RAZLIČNOSTI. Bodi to kar si in sprejmi ostale, ne glede kakšne osebe so in kakšni so njihovi načini življenja. Če oseba ne žali drugega, ni nobenega razloga da ga sovražiš, še posebej ne zato, kako izgleda. Vsi smo kot puzle, ki slej ko prej pridejo skupaj, le v določenem vrstnem redu. Vsi smo Order of the Minus.

ROCKERIADA.SI: Odločili ste se svoja besedila posneti v angleščini. Zakaj?

Ody: Ko ustanoviš band želiš, da tvojo glasbo sliši čim več ljudi. Ne vidim razloga zakaj nebi otrok v Argentini, Japonskem, Indoneziji, Meksiku poslušal našo glasbo. Radi bi čim več ljudi sprejeli v našo Renegades družino. Zaradi tega razloga smo se odločili za angleščino.

ROCKERIADA.SI: Kakšni so vaši načrti v prihodnjosti?

Ody: Pripravljamo nekaj videospotov in počasi se združujemo na vajah in pridno vadimo za naše prihajajoče nastope. Moramo biti pripravljeni, ko nam bo vlada dala zeleno luč, želimo čim hitreje na koncertne oddre, kjer bomo dali absolutnih 110%. So čudni časi ampak se držimo zelo dobro.

Project Renegade

ROCKERIADA.SI: Kako se bend sooča v teh časih z epidemijo Corona Virusa?

Ody: Kot sem že omenil, ravno se dobivamo na vajah, kjer igramo kar nam prvo pride na misel. Moram pa vam priznati, da sva z Marianno pred koncem pisanja pesmi za novi album. Kaj drugega početi v karanteni, kot pa pisati nove materiale. Sva deloholika plus sva ustanovitelja skupine, ki ima za naja še bolj globok pomen in ne želiva počivati nikdar. Sva pa tudi malo nora na glasbo, tako da imava vse sestavine za dobro glasbo.

ROCKERIADA.SI: Bi še kaj sporočili našim bralcem?

Ody: Glede na čas v katerem se nahajamo bi vas rad spomnil, da lahko vedno svoj mir najdete v svoji najljubši glasbi, kjer se boste počutili najlepše. Upamo da ste na varnem in zdravi, tako da bomo nekoč prišli igrati za vas. Hvala vam za intervju in zapomnite si, da smo v tem vsi skupaj. Ostanite zdravi!

Dejan Cvijanović

Read Previous

Intervju: Zac Johnson (FRND CRCL)

Read Next

Primal Fear so se zoperstavili hudiču