Intervju: Nemesis

ROCKERIADA: Najprej čestitke ter pohvale ob vaši izdaji prvega albuma The War is on. Zanima me koliko časa je nastajal album, ter kaj prinaša?

Nemesis: Hvala! Samo ustvarjanje albuma je trajalo približno 3 leta. V tem času smo imele zelo veliko koncertov in tako nismo imele veliko časa, da bi se lahko posvetile samo albumu. Na albumu je 10 avtorskih pesmi, ki zavzemajo celoten del našega dela, kjer lahko naši poslušalci slišijo tako tiste komade, ki smo jih objavile in tiste, katere so nastale kasneje. Album je izdan za Grom Records, underground založbo iz Srbije, posnet pa je bil v Citadela Sound Production studiju.

ROCKERIADA: Glede na to, da ste edina vseženska metal zasedba v Srbiji, kakšni so občutki ob izdaji prvega čisto svojega albuma?

Nemesis: Super se počutimo! Zelo dolgo smo čakale, da album ugleda luč sveta in zelo smo ponosne na fizično izdajo ploščka. Upamo, da bo poslušalcem všeč in da ga bodo radi poslušali.

ROCKERIADA: Na albumu se čuti vpliv skupine Arch Enemy, ste se zgledovali še po kateri drugi skupini?

Nemesis: Sliši se vpliv mnogih bendov. Poleg Arch Enemy dobivamo inspiracijo od skupin Kreator, Death, In Flames, Parkway drive in podobni. Trudimo se ustvariti zvoke, katere bi tudi me rade poslušale.

ROCKERIADA: Kako to da ste se odločile za angleški jezik besedil?

Nemesis: Angleški jezik se zelo dobro ujame z death metal žanrom ter daje nam možnost, da naše besedilo prido do večjega števila ljudi.

ROCKERIADA: Album The war is on je bil kar težko pričakovan na Srbski metal sceni, tudi kritike so dobre, menite da bo ta album požel velik uspeh?

Nemesis: Upamo da bo ampak se zavedamo, da je to prvi album in da je potrebno še veliko dela, da bi napredovale. Verjamemo, da je album zelo dober debitantski album ampak že sedaj delamo na materialu za naslednjega. Imamo velike želje in velika pričakovanje ampak čas bo pokazal realno sliko oziroma zvok.

ROCKERIADA: Koncerte imate večinoma po bivši jugi, želite prodreti tudi na tuje, bolj daljno tržišče?

Nemesis: Seveda! Verjamemo, da vsi bendi to želijo. Nam je seveda super, kadar igramo v naši regiji pred našimi ljudmi, kjer se lažje povežemo in razumemo. Ravno prejšnji vikend smo bile na Malti, kjer smo igrale in bilo nam je prelepo. Želimo si več takšnih izkušenj.

ROCKERIADA: Kakšne načrte imate za letos, pa tudi za bolj daljno prihodnost?

Nemesis: Za letos imamo veliko napovedanih koncertov. Igrale bomo na velikih festivalih kot so Exit in Rockmaraton festival na Madžarskem. Seveda načrtujemo tudi, da bi čim več igrale po klubih, kjer bi nas radi slišali. Natančnih načrtov za daljšo prihodnost še nimamo. Gremo počasi korak za korakom.

ROCKERIADA: Imate kakšno sporočilo za Slovenske poslušalce ob prihajajočem koncertu v Orto baru?

Nemesis: Seveda! Pridite to soboto na Dan Rock Žena v Orto bar, da se podružimo in podpremo žensko glasbo!

Janoš Lampe

Read Previous

Intervju: Saša in Sonja (Hellcats)

Read Next

Intervju: Krasue