Intervju: Krasue

ROCKERIADA: Nam lahko samo z nekaj kratkimi stavki opišete svojo skupino?

Krasue: Mi našo zvrst glasbe zelo ne rade opredelujemo na kakšni koli žanr. Krasue je mix pop, lo fi, korean make-up removal, black metal, punk, no skills, low profile, bad temper, glitters wounds, heavy meows.

ROCKERIADA: Zakaj ime Krasue?

Krasue: Našle smo zanimivo legendo o duhu deklice, ki se imenuje Krasue. Zgodba govori o maščevanju, krvavi in morbidni ljubezni, požrešnosti in prekletstvu. Punca z lepim obrazom in nagravžno izpostavljenimi internimi organi se nam je zdela popolna za naše ime in naš odnos do ljudi in glasbe.

ROCKERIADA: Zakaj mislite, da je puncam težko sestaviti ženski bend?

Krasue: Mogoče je težko, ker smo ženske navajene, da zelo malo punc pravzaprav igra katerega od inštrumentov in nam je nekako prišlo v podzavest. Časi se počasi spreminjajo na bolje vendar mislimo, da je najtežji korak nove generacije definitivno enostavno vzeti inštrumente in začeti igrati.

ROCKERIADA: Odločili ste se izvajati vaše pesmi v angleščini. Zakaj?

Krasue: Me smo odraščale v poslušanju angeških rock pesmi, nekako nam besedila najlažje stečejo iz jezika. Poleg tega pa lahko naše komade predstavimo tudi drugod po svetu.

ROCKERIADA: Imate v načrtih za bližnjo prihodnost izdati novi album ali mogoče kakšne pesmi?

Krasue: Seveda ampak, ker živimo kar daleč narazen smo se odločile, da ponovno izdamo naš prvi EP (izdan je bil lansko leto v obliki kasete), ki bo vseboval še nekaj novih singlov.

ROCKERIADA: To soboto 7. marca boste igrale v Orto baru v Ljubljani. Kakšen je vaš občutek in kako se pripravljate na koncert?

Krasue: Me bomo že drugič prišle v Ljubljano in se že zelo veselimo. Zelo se veselimo vaše underground scene, ki nam je zelo všeč. Ljudje v Sloveniji so vedno zelo prijazni in komaj čakamo na koncert. Se vidmo v Ljubljani!

Dejan Cvijanović

Read Previous

Intervju: Nemesis

Read Next

‘Zablujenci’ bi še en whisky