Intervju: Hot Sunday Blood

ROCKERIADA.SI: Za tiste, ki ne poznajo skupine Hot Sunday Blood.

Smo skupina iz Torina, Italije, ustanovljena leta 2013. Verjamemo v dobro glasbo, verjamemo v našo zvrst glasbe in upamo, da smo vam všeč.

ROCKERIADA.SI: Glede na vaš zvok. Katera zvrst je največji približek? Metal? Rock? Katera druga?

Iskreno. Nam je vseno. Najbrž smo največji približek metalu ampak kot rečeno, skušamo le odigrati kar čutimo. Za nas so tisti, ki se že prej dogovorijo za neko zvrst glasbe idioti.

ROCKERIADA.SI: Imate že dolgo pot s skupino. Kateri so bili vaši najboljši trenutki?

Najslabši trenutki skupine so, ko nam odpovejo koncert. Tega je bilo zaradi današnje situacije kar nekaj. Najlepši trenutki pa so, ko izdaš album in ga prvič primeš v roke.

ROCKERIADA.SI: Skupine zaradi katerih ste pričeli z igranjem?

Prva skupina na katero se spomnimo je Alice in Chains, kasneje še Pyogenesis, Type O Negative, Bauhaus, Katatonia in mnogi drugi.

ROCKERIADA.SI: Včasih se vokalist sliši zelo podobno kot vokalist skupine Limp Bizkit. Drži?

Mogoče pa res. Naš frontman se veliko žrtvuje v svojem življenju, da ima tak glas. Veliko, žrtvovanja, energije pa tudi denarja je potrebno za končni izdelek.

ROCKERIADA.SI: Mnogo stvari se je spremenilo v glasbeni industiji od 90-ih. Kako vi vidite slednje spremembe?

Res je. Časi se spreminjajo in z njimi tudi sama glasba. Rock glasba se je po našem mnenju še najbolje spreminja. Metal ostaja pri svoji zvrsti in upam, da bo tako tudi v prihodnje. Po drugi strani nam je pa vseno, mi bomo vedno igrali tisto, kar nam je najbolj všeč ter poslušali tisto kar nam v danem trenutku najbolj paše.

ROCKERIADA.SI: Kaj lahko od skupine Hot Sunday Blood pričakujemo v bližnji prihodnosti? Kdaj vas bomo lahko videli v Sloveniji? Ste že bili kdaj tukaj?

Bili smo v Sloveniji enkrat in sicer v Mariboru. Preko vas bi se radi zahvalili vsem organizatorjem in ljudem, ki so omogočili koncert v Gustav Pekarni. Za zdaj še nimamo načrtov za prihodnost ampak se bomo v daljši prihodnosti definitivno vrnili nazaj v Maribor.

ROCKERIADA.SI: Bi za konec še kaj dodali našim bralcem?

Sporočite vsem slovencem, da jih imamo radi in komaj čakamo, da se znova vidimo. Še naprej nas podpirajte, kot ste nas do sedaj.

ROCKERIADA.SI: Hvala za vaš čas in vse čestitke ob izidu novega albuma?

Hvala vam. Uživajte ob dobri glasbe in življenju. Ostanite zdravi.

Dejan Cvijanović

Read Previous

Jure Lesar bo v torek, 15.9. ob 20. uri nastopil v Klubu Cankarjevega doma

Read Next

Prophets – Perfect