Intervju: Grande Fox

ROCKERIADA.SI: Najprej lep pozdrav ter vse čestitke ob novem singlu Hangman.

Hvala, ker ste nas povabili na intervju. Hangman nam je odprl neko novo ero in se že veselimo naše nove poti naprej.

ROCKERIADA.SI: Album in EP ste že izdali. 19. februarja pa boste izdali že drugi album Empty Nest. Nam za naše bralce na kratko opišete zgodovino svoje skupine?

Kot že rečeno smo že izdali album Space Nest, EP Kulning in singel Documento. Že smo pripravljeni na naš drugi album in komaj čakamo, da zagleda luč sveta. Sam bend je bil ustanovljen leta 2013 z namenom igrati cover komade po raznih klubih. Po nekaj odigranih koncertih smo želeli nekaj več ter se osredotočili na pisanje lastnih pesmi.

ROCKERIADA.SI: Kako bi opisali zvrst vaše skupine in katere so skupine, ki so na vas najbolj vplivale?

Gre za psihadelični heavy stoner rock zvrst. Poslušamo pa predvsem skupine, kot so Pink Floyd, Black Sabbath, ZZ top, Tool, Rage Against The Machine, Godsmack itd.

ROCKERIADA.SI: Nam poveste nekaj besed o novem albumu?

Empty Nest bo vseboval naslednjih 11 pesmi:

1. Backstab

2. Rottenness of Youth

3. Hangman

4. Golden Ratio

5. Deathblow

6. Overdose

7. Brainstorm

8. Brutal Colors

9. Route 99

10. Manganite

11. Birth of an Embryo

Album smo posneli v Blueberry Production co. Končni izdelek je delo Marcos Rodrigueza iz Nemčije. Vizualna obika je narejena s strani Zao Lefterisa.

ROCKERIADA.SI: Kakšni so načrti za leto 2021?

Mi vsi upamo, da se bodo težave okrog novega virusa hitro končali. Mi smo potrpežljivi ampak bi želeli čim prej se vrniti v našo rutino. To je snemanje novih pesmi ter nastopanje. Naša želja je predstaviti novi album v živo tako po naši rodni Grčiji, kot drugot po svetu. Naš velik cilj je evropska turneja.

ROCKERIADA.SI: Bi za konec še kaj sporočili našim bralcem?

Radi bi zaključili intervju s tem, da vam zaželimo veliko zdravlja ter nasvetom, da ne smete nehati verjeti v svoje sanje. Želimo vam veselo in srečno novo leto.

Dejan Cvijanović

Read Previous

The Pretty Reckless – And So It Went

Read Next

ASPHYX – The Nameless Elite