Intervju: Deathcraeft

ROCKERIADA.SI: Pozdravljeni fantje! Pred kratkim ste izdali singel Spreading Lies. Kakšni so bili odzivi pri vas v Grčiji na novi singel?

Pozdravljeni. Imamo zelo pozitivne “feedbacke”. Ljudjem so všeč naša energija, sama glasba ter naša besedila.

ROCKERIADA.SI: Imate kakšne odzive glede na singel od populacije izven Grčije?

Žal vam na to vprašanje težko odgovorimo, kajti nismo ga imeli še moč predstaviti v živo. Za sedaj dežujejo pohvale glede na posneto pesem ampak kaj več vam lahko povemo, ko bomo odigrali nekaj koncetov. Se pa moramo pohvaliti, da prejemamo zelo dobre recenzije albumov iz vseh strani.

ROCKERIADA.SI: Spreading Lies pripada vašemu debitanskemu album On Human Devolution. Nam poveste kaj več o samem albumu?

Sama produkcija albuma je potekala v Infinite Loop music studiu. Tam smo posneli praktično celoten album. Zelo smo veseli, da smo v sproščenem vzdušju uspeli posneti zelo kvaliteten album. Sam mastering je avtorsko delo našega prijatelja Petra iz Švedske.

ROCKERIADA.SI: V vaši glasbi lahko zasledimo veliko različnih žanrov. Kakšen je po vašem mnenju vaš stil glasbe in katere glasbene skupine so najbolj zaslužne, da ste se odločili ustvarjati prav to zvrst glasbe?

Mi se sicer ne trudimo, da bi igrali prav posebno zvrst glasbe ter ne razmišljamo prav veliko v tej smeri. Tisto, kar nam pride na misel, si zapišemo, pričnemo s igranjem in če nam je všeč posnamemo. Kar se tiče bendov pa so na nas najbolj vplivale skupine iz 80-tih ter 90-tih, različnih stilov.

ROCKERIADA.SI: Kaj sploh ime Deathcraeft pomeni in kako ste prišli do tega imena?

Je kombinacija imena Death z narečno obliko cræft. Ime smo dobili čisto spontano in zelo hitro ob pogovoru za mizo polno hladnih piv.

ROCKERIADA.SI: Današnje skupine se zelo redko odločijo izdati kakšen demo komad oziroma EP. Predevsem se takoj odločijo za album. Zakaj?

Danes je precej lažje posneti album kot nekoč. Če imaš zadostno opremo, ga lahko posnameš tudi doma v svoji spalnici. Ni potrebe za demo izdelke.

ROCKERIADA.SI: Kako promovirate svojo glasbo, sedaj ko ni nastopov? Imate v načrtu kakšen koncert v živo?

Takoj ko bo na voljo se bomo zadirkali proti oddru. Komaj čakamo, da lahko znova stopimo tam kamor spadamo. Glede promocije pa pride v poštev le preko interneta seveda.

ROCKERIADA.SI: Kakšno je vaše mnenje na to, da večina poslušalcev meni, da so skupine “sell-out”, ko menjajo zvrst glasbe iz albuma v album?

Mi to razumemo. Všeč ti je skupina, potuješ z njo iz generacije v generacijo potem pa slišiš čisto nekaj drugega. Čeprav je potrebno razumeti tudi same izvajalce, tudi oni občutijo čez leta čisto nekaj drugega kar so včasih. Sam kot glasbenik stojim za tem, da ustvarjaš glasbo, ki jo čutiš v sebi in ne nekaj kar bi se prodajalo naprej.

ROCKERIADA.SI: Kakšna je prihodnost skupine Deathcraeft? In vaše sporočilo za naše bralce?

Takoj, ko bo mogoče bomo pričeli koncertirati po vsem svetu. V mislih nam je predvsem igranje v živo. Za konec pa sporočamo le, da ostanite zdravi in na varnem pred virosom, le s skupinimi močmi ga bomo premagali in življenje vrnili na normalo.

Dejan Cvijanović

Read Previous

Chaser – Look Alive (2020)

Read Next

Pijammies predstavljajo prvi singl “Borut”