Intervju: Barbara Black

ROCKERIADA.SI: Kdaj je bila ustanovljena skupina Barbara Black in kako, da si se odločila uporabiti slednje ime?

Barbara: Svojo solo kariero sem začela leta 2015, kasneje smo se z ostalimi člani dogovorili, da ne bomo spreminjali imena in tako je ostalo do danes.

ROCKERIADA.SI: Kateri bendi so najbolj zaznamovali vašo skupino?

Barbara: Najbolj skupine kot so Alter Bridge, Black Stone Cherry, Blues Saraceno, In This Moment, Mr Big, Halestorm, Shinedown, Sixx A.M in mnogi drugi.

ROCKERIADA.SI: Pride v poštev tudi kakšen solo pevec?

Barbara: To je pa težko vprašanje. Obožujem osebe, kot so Doro Pesch, Eric Martin, Janet Gardner, Janis Joplin, Sebastian Bach, Miles Kennedy, Johnny Gioeli, Maria Brink. To bi bilo uresničitev sanj, če bi imela priložnost skreirati kakšno pesem z omenjenimi osebami.

ROCKERIADA.SI: Marca ste izdali novi album Love, Death & Flies. Kako so potekale same priprave za novi album?

Barbara: Album smo pričeli ustvarjati že leto prej, napisali smo vse pesmi in se počasi odpravili v studio. V studiu The Cadillac Blood smo pričei s snemanjem v oktobru 2019. Album je dobil končno podobo 10. marca. Kot zanimivost še to, da se je 13. marca pri nas pričela karantena. Smo ravno ujeli zadnji vlak za druženje.

ROCKERIADA.SI: Love, Death & Flies je tvoj tretji album. Kakšne so razlike med vsemi tremi?

Barbara: Love, Death & Flies je najbolj divji album v določenih momentih gre celo malo v extremno divje ritme.

ROCKERIADA.SI: Kakšna je španska rock/metal scena v tem trenutku?

Barbara: Imamo izjemno kvalitetne skupine in glasbenike. Je pa praktično nemogoče živeti s glasbo, razen tistim, ki imajo neizmerno podporo mediskih sprejemnikov. Nekateri bendi se praktično tepejo za višji položaj za uspeh na tej ravni, pozabijo pa na kvaliteto glasbe.

ROCKERIADA.SI: Kako bi opisali svojo glasbo?

Barbara: Naša glasba zajema predvsem rock ritme s pridihom metala. Novi album Love, Death & Flies ima še najtežje ritme s katerim smo super zadovoljni. Imamo pa tako mračna kot ljubezenska besedila, praktično smo posneli tisto, kar smo doživeli in želeli sporočiti našim zvestim poslušalcem.

ROCKERIADA.SI: Glede na to, da vam ni uspelo korektno prestaviti novi album me zanima ali imate v mislih ga predstaviti v živo na oddru ali imate kak drug način promocije?

Barbara: Pravzaprav imamo kar nekaj koncertnih datumov po Španiji, vendar do zadnjega dne ne bomo vedeli, če nam ga bodo predstavili. Po drugi strani pa smo na naši youtube strani objavili nekaj video posnetkov, kjer razkrivamo, kako je potekalo samo snemanje in praktično vso dogajanje za kamerami.

ROCKERIADA.SI: Kdo piše pesmi?

Barbara: Celotna kompozicija je narejena od vseh petih članov. Prav vsak prispeva svoj doprinos. Nekatere stvari vadimo na vajah, spet druge ideje si pošiljamo preko družbenih omrežij in ko smo vsi zadovoljni z izdelkom se odločimo za snemanje.

ROCKERIADA.SI: Kakšno je vaše mnenje o današji glasbeni indrustiji?

Barbara: Žal je glasbeno indrustijo zelo prizadel novi virus. Ne govorim samo o glasbenikih temveč tudi organizatorji, menedžerji, fotografi itd. Resnično upam, da se bomo predvsem orgahizatorji pobrali in znavo reševali glasbeno sceno.

ROCKERIADA.SI: Kakšni so vaši načrtni za prihodnost?

Barbara: Mi bomo probali odigrati čim več koncertov in skušati spraviti ljudi v dobro voljo. V kratkem bomo pričeli s snemanjem novega videsopota Queen of the Flies. Drčimo pesti, da nas bodo v letu 2021 povabili kakšni festivali, kjer se še najlepše počutimo.

Za konec bi se rada še zahvaljula vaši spletni strani za intervju in možnost, da nas tudi vaša publika na kratko spozna. Lahko si pustite predvajati našo glasbo na našem youtube kanalu, Instragramu ali Facebooku (Barbara Black Oficial). Za merchandise pa obiščite našo spletno stran.

Dejan Cvijanović

Read Previous

Pričel se je Festival Lent!

Read Next

Festival Lent – Spremembe