Gromka ponovno vabi!

Uvodno srečanje, ob začetku novega šolskega leta bodo na metelkovi sklenili v barvah pristnega punkrocka. Nastopile bodo dve avstrijske skupine ter domača ljubljanska.

MISSSTAND (punk, Gradec)

Missstand so avstrijski punk trio, ki v svojih besedilih izraža ostro nasprotovanje izločevanju v družbi. V desetih letih delovanja so našteli okrog 300 koncertov, ter kar nekaj izdaj. Poleg vsega pa obožujejo pizzo, zabavo in mačke!

A GUY NAMED LOU (punkrock, Gradec)

Punkrock kvartet iz Gradca slovi po energičnih nastopih, kjer je moč videti iskreno ljubezen do glasbe. Močno predani glasbi, kot tudi žanru, pa fantje že od samega začetka gojijo ‘naredi sam’ kulturo. Skupina je z nekaj sto koncerti obdelala večji del evrope, končno pa se na turnejo odpravljajo tudi v najlepše konce tega kontinenta. LOU-jevci vabijo na pivo!

WHITE STAIN (punkrock, Ljubljana)

Po ‘krajšem’ enoletnem premoru, se stari mački vračajo na sceno! Začetki skupine, ki segajo v davno leto 2008, je zaznamovalo iskanje zvoka, ki bi ga lahko imeli za svojega, pri tem pa se je bend razvijal pod vplivom lokalnih in tujih bendov iz bogate punkrock scene. Prvih nekaj posnetih komadov je izšlo na EP-ju Evolution. V tem času je skupina presedlala od lahkotnejše k ostrejši punkrock struji, tako v glasbi kot v besedilih, pa ohranja naklonjenost melodičnosti. Leta 2014 je izšel prvi album, Attached, s katerim so preturali velik del Evrope ter balkana. Od takrat naprej pa bend kombinira koncertiranje s pisanjem komadov, katega rezultat je relativno nova plošča, ki je izšla aprila lani in nosi naslov Nation of Fear. White Stain obljubljajo prevetreno zimzeleno setlisto, s svežo češnjico na vrhu!

Facebook dogodek –> https://www.facebook.com/events/2052078664897679/.

Dejan Cvijanović

Read Previous

Soen prihajajo v Kranj!

Read Next

GUNS N’ ROSES Z NOVO GLASBO?