GRETA VAN FLEET NA DUNAJU

Fantje z dušo starih rokerjev in telesom mladih navdušili občinstvo 9. julija 2019 na Dunaju.

Skupina, ki spet oživlja tradicijo starega rocka se nam je predstavila na novem prizorišču METAStadt, ki spominja na povečano Ljubljansko Metelkovo. Koncert je bil razprodan in na prizorišču se je trlo pravih rokerjev. Organizator pa je poskrbel za zelo udobno izkušnjo z raznoliko hrano in pijačo.

Ob 18.30 se je na oder podala britanska predskupina The Hunna. Ravno tako mladi fantje z bolj umirjenim rokerskim duhom, so počasi ogreli vedno bolj polno prizorišče.

Profesionalno točno pa so ob 20.30 na oder pridrveli Greta Van Fleet. Po metanju vrtnic med občinstvo, je skupina pričela s svojo najbolj znano skladbo When the curtain falls, katera je dosegla prvo mesto na lestvicah v Ameriki. Sledila pa ji je Highway tune, katero smo tudi posneli in si jo lahko ogledate na spodnji povezavi.

Pevec Josh Kiszka je s svojim glasom, ki nekoliko spominja na živo legendo Roberta Planta, pričaral pravo rokersko evforijo. Inštrumentalni rokerski del s pridihom bluesa pa je odvrtel čas nazaj v sedemdeseta leta.

Koncert so zaključili z »norim« kitarskim solotom kitarista Jaka Kiszka.

Greta Van Fleet je ameriška rock skupina iz Machigana. Nastala je leta 2012 iz skupka treh bratov in enega bratranca. Ime so dobili po domačinki Gretna Van Fleet, katera pa jim je poklonila še svoj blagoslov. Zaradi lažje izgovorjave so ime malce spremenili. Skupina je tako imela vse kar je potrebovala. Mladi rokerji so tako izdali svoj prvi album z naslovom Anthem of the Peaceful Army in že prvi teden so v Ameriki prodali kar 80 tisoč izvodov.

Tudi pevec skupine Led Zeppelin Robert Plant je bil navdušen, ko je prvič slišal mlade fante. Rekel je, »oni so preprosto Led Zeppelin številka ena«.

Poslušalka Maruša Gabrič:

Njihova glasba za zdaj sicer morda res zveni le kot vrnitev k Led Zeppelinom, vendar to še zdaleč ne pomeni da ni fantastična. Talent definitivno imajo, zato ne dvomim da bodo sčasoma našli svojo pot. Sam koncert je bil super, tako glede glasbe kot glede vzdušja. Naredili so show, kar je že samo po sebi dosežek. Kot ljubiteljica Led Zeppelinov nisem bila razočarana in od njih še veliko pričakujem.

Zaključimo lahko, da bodo fantje s svojo energijo in stilom glasbe še vedno držali rock glasbo pri življenju.

Tilen Fortuna

Read Previous

NA OBALI OBUDILI SPOMIN NA KANELA BAR

Read Next

Na festivalu ŠVIC letos okoli 11.000 obiskovalcev