Festivalu Lent 2019 dve zlati nagradi festivalskega združenja IFEA

Med 25. in 27. septembrom 2019 so v Williamsburgu (Virginija, ZDA) na 64. kongresu Mednarodnega združenja festivalov in prireditev IFEA (IFEA’s 64nd Annual Convention, Expo & Retreat) podelili nagrade Pinnacle za dogodke, ki so izmed prispelih prijav iz celega sveta najbolj izstopali na področju promocije in ustvarjalnosti v festivalski industriji.

Festival Lent 2019, v organizaciji Narodnega doma Maribor, je tudi tokrat poskrbel za bogato bero nagrad, saj je bil nagrajen v dveh kategorijah – v obeh  z zlato nagrado Pinnacle.

Tako je Festival Lent 2019 v kategoriji festivalov s proračunom med 1.000.000 in 3.000.000 USD odnesel zlato nagrado za najboljši promocijski plakat in najboljša festivalsko majico Festivala Lent 2019.

Na seznamu sodelujočih za nagrade združenja so se tudi letos ponovno znašle organizacije iz številnih držav sveta, ki pripravljajo programsko zares raznovrstne prireditve. Tako so se za nagrade potegovali poleg festivalov iz ZDA tudi festivali iz Združenih arabskih emiratov, Južne Koreje, Avstralije, Kanade, Irske in Slovenije.

Združenje IFEA s sedežem v Boiseju (Idaho) velja za najpomembnejšo organizacijo, ki povezuje in podpira strokovnjake s področja organizacije dogodkov in festivalov celega sveta. Pod skupno streho delujejo tudi združenja, ki pokrivajo specifične države oziroma celine, ki so: IFEA Africa, IFEA Asia, IFEA Australia, IFEA Europe, IFEA Latin America, IFEA Middle East (MENASA) in IFEA North America, vse pa imajo cilj »globalnega združevanja industrije, ki se na pozitiven način skozi praznovanja dotika življenj vseh nas.« Združenje IFEA tako velja za najbolj celovit vir idej, virov, informacij, izobraževalnih vsebin in mreženja za strokovnjake na področju festivalov ter prireditev.

Podrobnosti in ostali nagrajenci

IFEA/Haas & Wilkerson Pinnacle Award Winners – Category Order 2019

Best Promotional Poster

1 Million to $3 Million

Gold: Narodni Dom Maribor, Festival Lent, Maribor, Slovenia

Silver : Memphis in May International Festival, World Championship Barbecue Cooking Contest, Memphis, TN USA

Bronze: Town of Addison, Addison Oktoberfest, Addison, TX USA

Best T-Shirt Design

$1 Million to $3 Million

Gold: Narodni Dom Maribor, Festival Lent, Maribor, Slovenia

Silver: Des Moines Arts Festival®, Des Moines, IA USA

Bronze: City of Dublin, Dublin Irish Festival, Dublin, OH USA

Celostna podoba Festivala Lent 2019: Studio 8

Plakat – tisk: Collegium Graficum, Ljubljana

Majica – tisk: Tolmun, Fram

Dejan Cvijanović

Read Previous

Umrl je prvi kitarist skupine Motörhead

Read Next

V Kranj se vrača edinstvena zasedba iz Reke!