Festival Pivo in cvetje Laško 2020 bo od 9. do 12. julija

Festival Pivo in cvetje Laško tudi v letu zaokrožene letnice 2020 prinaša ljubiteljem štiri dni prijetnega druženja v okolju, kjer si bodo podajali roke odlična glasba, zgodovinska dediščina, umetniško aranžirano cvetje, ter generacije obiskovalcev. Od najmlajših, ki bodo tam prvič, do tistih, ki so obiskali že prvega leta 1963. Prihodnje leto že šestinpetdesetič. Pivovarna Laško Union tudi v prihodnje nosi ključno sponzorsko vlogo, kot tudi aktivno vlogo v glasbenem izboru. Razkrit je že prvi nastopajoči glasbenik – ikona rocka Marco Mendoza.

Festival Pivo in cvetje Laško je naš največji turistično – glasbeni dogodek, ki v mesto Laško vsako leto pritegne več deset tisoč obiskovalcev. Poznan je po tem, da gosti tako glasbene legende domače in svetovne scene, kot tudi odkriva najbolj obetavne, še nepoznane glasbenike in jim pomaga utirati njihovo glasbeno pot.

Tudi prihodnje leto bodo na svoj račun prišli ljubitelji skorajda vseh glasbenih zvrsti, saj bo program potekal kar na štirih festivalskih odrih, ki bodo zadostili različnim glasbenim okusom, od popa in narodnozabavne glasbe, prek elektronske plesne glasbe, do pravega rocka.

Generalni sponzor festivala zvesto in po tradiciji ostaja Pivovarna Laško Union (PLU). Prav naša največja pivovarna nosi zasluge, da je festival zavzel mesto najpomembnejšega tovrstnega dogodka v Sloveniji in ga v obilici številnih glasbeno zabavnih prireditev ohranja še danes. Festival je izrednega pomena za blagovno znamko Laško ter pomemben turistični produkt, ne le lokalnega okolja, temveč celotne Slovenije. PLU tudi v prihodnje ohranja aktivno vključenost v izbor glasbenega programa in zagotavlja potrebno drugo podporo, ki jo zahteva tako velik in kompleksen dogodek. Organizacija festivala je v rokah javnega zavoda STIK – Centra za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško, ob pokroviteljstvu festivala Občine Laško.

Ljubitelji rocka so se že veselili uverturnega nastopa v prihodnji festival Pivo in cvetje Laško, saj bi moral v Ljubljani nastopiti Marco Mendoza, svetovna ikona rocka, basist vrste legendarnih rock skupin, npr. Thin Lizzy in Whitesnake, a je ta nastop odpadel zaradi poškodbe bobnarja. Ob uradni najavi termina festivala, je pričakovanje koncerta v Laškem Marco pospremil takole: »Žal mi je, da je naš ljubljanski nastop odpadel, a se veselim nastopa v Laškem. Lani sem tam že gostoval z The Dead Daisies in vse je potekalo imenitno, festival je res dobro organiziran. Tudi vrsta mojih dobrih kolegov je tu že nastopila in slovenska rock publika, tako smo se vsi strinjali, ustvarja z glasbeniki odličen dialog. Res se veselim!«

Glasbeni direktor festivala Urban Centa obljublja tudi za festival v 2020 dobro glasbo, pester in zanimiv izbor domačih in tujih izvajalcev ter mnogo razlogov za obisk ljubiteljev glasbe.

Vodja projekta v PLU Simona Oset o prihodnjem festivalu pravi: »Premora med enim in drugim festivalom pri nas tako rekoč ni. Veselimo se naslednje izvedbe in kot vsako leto doslej, bomo temu največjemu marketinškemu dogodku za PLU posvetili vso pozornost. Je izjemna referenca za našo blagovno znamko Laško in tudi za Slovenijo«.

Vršilka dolžnosti direktorice STIK Laško Tina Belej pa dodaja: »Kot organizator festivala se z ekipo že pripravljamo na leto 2020. Prav tako Hortikulturno društvo in ostala lokalna društva že pripravljajo zasnovo za spremljevalni program, druge kreativne novosti in že zaključujejo koncepte. Verjamem, da bo festival Pivo in cvetje Laško 2020 spet festival presežkov«.

Organizatorji bodo ostale glasbene izvajalce razkrili v novem letu, že sedaj pa vabijo ljubitelje dobre glasbe in zabave, da si napovedan termin označijo v svojem poletnem koledarju. Zagotavljajo, da bodo dnevi 56. festivala Pivo in cvetje Laško res pravi vrhunec poletja.

Dejan Cvijanović

Read Previous

Five Finger Death Punch napovedali novi album, izdali novi singel

Read Next

December v Trainstationu