Chaoseum – Second Life (2020)

25. septembra se bo za skupino Chaoseum pričelo drugo življenje. Metalci iz Švice bodo na slednji dan izdali svoj novi album Second Life. Naša produkcija ga je imela na voljo poslušati in vam na kratko predstavljamo, kaj lahko pričakujete od albuma.

Chaoseum kreirajo hitro in moderno metalcore glasbo. Skupina je bila ustanovljena leta 2018, svoj prvi album pa je izdala že istega leta v septembru Step To Hell, ki je vseboval 11 pesmi. Čeprav gre za mlado skupino, je skupina že nastopala po vsem svetu, med drugimi so se pridružili pevki Tarji na turneji po Rusiji.

Second Life

1. XXV-IX-MMXX

2. Hell Has No Way Out

3. Second Life

4. Into My Split

5. Smile Again

6. Scream

7. Stick Under My Skin

8. Burn My Eyes

9. Feel

10. Frozen

Ko pričnemo s poslušanjem novega albuma nam skupina v minuto dolgem izdelku, da vedeti, da bomo res pričeli z drugim življenjem. Kasneje lahko občutimo prav to. Vsi komadi so kvaliteno posneti in če si ljubitelj tovrstne glasbe album ne boš pustil predvajati samo enkrat. Komadi so zelo vešče strukturirani. Tu ni prostora za solzavo patetiko in sladkobo. A temu sanjavemu vzdušju skoraj vedno sledi ostra nevihta brutalnih kitar in kričanja, ki ponazarja nekakšno hladno sapo realnosti, morebiti opozorilo, da je sodobni svet še vedno preveč agresiven, da bi starodavnim kulturam pustil dihati.

Album je bil posnet v Chaos ter Conatus Studiu. Plošček je zmiksal Gwen Kerjan, za slikovito albuma pa je poskrbel Gustavo Sazestakes. Skupina je imela letos že rezerviranje koncertne datume ter turnejo s skupino Fleshgod Apocalypse vendar se je vse zrušilo zaradi Covid-19. Tourneja je prestavljena na naslednje leto v mesecu oktobru, koncertne datume pa bodo še dodajali sproti.

Člani skupine:

CK Smile: Vokal
Loic Duruz: Kitara/Bas
Valery Veings: Kitara
Greg Turini: Bobni

Dejan Cvijanović

Read Previous

Linkin Park – “A Place for My Head” (cover by Retro Champ ft. Isaac Etter of This Is Falling)

Read Next

Turisti predstavljajo “Reprizo” brez reprize