Catholic Guilt – This is What Honesty Sounds Like (2020)

Mlada punk rock skupina iz Melbourna, Catholic Guilt so pred nekaj dnevi izdali svoj novi EP, ki ponosno nosi ime This is What Honesty Sounds Like. Mi smo ga imeli moč poslušati in vam na kratko predstavljamo slednji album.

Catholic Guilt: This Is What Honesty Sounds Like

A Boutique Affair
Song Of The Renter
Life In Three Part Harmony
The Awful Truth
Nothing

EP zaštarta s pesmijo A Boutique Affair, ki se je nekako najbolje prijel pri poslušalcih. ‘It’s hard to make friends in your twenties, it’s even harder to make em in your thirties, at this point I’m really dreading the thought of making it to my forties’, so začetne besede talentiranega vokalista, s katerim vam sporoči vsebino singla.

Sledi mu pesem Song Of The Renter, katera predstavlja bolj humoristično plat skupine. S slednjim singlom se malo umirimo ter naberemo moči za nadaljevanje albuma. Life In Three Part Harmony je tretji komad z zanimivimi instrumenti, ki nas prebudijo že preden pevec prične s petjem. Je definitivno balada, ki je zelo všečna.

Najbolj resen komad je The Awful Truth, kateri mogoče še najbolj povzame ime skupine (Catholic Guilt). Singel nam da vedeti, da je skupina zavedna z današnjim stanjem po svetu in se s sporočanjem skoz svojih besedil ne ustrahuje.

Catholic Gulit

Nothing je žal zadnji komad na albumu. Žal pa zato, ker preprosto uživaš v ritmih in besedilah skupine. Na prav čudovit način se album tudi zaključi, kjer se vsa glasbila za čas ugasnejo ter vokalist zaključi uspešen posnet album.

Album izdan: 28. avgust 2020

Člani skupine:

Brenton Harris // Vokal
Bryce Novotny // Kitara/Vokal
Dean Gordon // Kitara/Vokal
Ben Caruana // Bas kitara
James Noble // Bobni/Piano

Dejan Cvijanović

Read Previous

Bogunov s singlom ‘Našel sem’ najavljajo izid prvega albuma ‘More bijesa’

Read Next

Kurt Baker – Over You