Bogunov predstavili debut album “More Bijesa”

V ljubljanskem klubu ČinČin na Tobačni ulici je skupina Bogunov predstavila debut album.  ‘More bijesa’ je uro trajajoč prvenec skupine Bogunov in ponuja trinajst skladb – enajst v hrvaškem in dve v slovenskem jeziku.

Pop-rockovsko obarvana glasba, ki zbudi in vznemiri, da misliti in vam prodre v skrite kotičke duše. Temačna in resna, na trenutke pa vesela in živahna. Pesmi, ki jih boste zagotovo želeli tudi prebrati, so zelo različne, od grobih in surovih do nežnih in celo romantičnih. Zaradi karizmatičnega glasu pevca in avtorja besedil ne gre zgolj za prepevanje, temveč za pripovedovanje, doživljanje, pridiganje.

Album je nastajal zadnjih 15 let in je delno tudi izlet v preteklost, kar pa nikakor ne zmanjša aktualnosti besedil, ki jih okrepi svežina aranžmajev in produkcije. Skladbe so kot poglavja v knjigi, ki se na albumu povežejo v celoto.

Pri nastanku je sodelovalo veliko število glasbenikov: Ognjen Zeljić, Igor Barišić, Edin Biščić, Karel Šrot, Mirko Medved, Staša Marolt, Eva Klinc, Davor Klarić, godalni kvartet Ratka Zekića, Peter Pavičić, Vladimir Zelić, Mitja E. Centrih, Rok Skoliber in Boris Holešek. Kot koproducenti so na albumu sodelovali inženir zvoka Jurij Toni ter snemalca in mix mojstra Eki Alilovski in Sandi Trojner.

Galerijo slik (avtor: Sandi Udovč Klementino) si lahko ogledate na tej povezavi.

Dejan Cvijanović

Read Previous

Mistermarsh se vrača z novim singlom: Malo znoriš

Read Next

Perseide – Siren In The Distance