AC/DC z novim albumom v originalni zasedbi

AC/DC so nazaj! Skupina je namreč potrdila govorice, da so fantje zopet v stari zasedbi, medtem pa nas dražijo z morebitnim naslovom novega albuma, ki se pojavlja v novicah po vsem svetu.

Včeraj so objavili novo sliko, ki naj bi nakazovala naslov novega, težko pričakovanega albuma, naslov naj bi imel PWR/UP. Ta slika pa bi lahko bila tudi naslovna slika novega albuma, na sliki se jasno vidi vse štiri stare člane skupine. Brian Johnson – vokal, Angus Young – glavna kitara, Phil Rudd – bobni, Cliff Williams – bas kitara, poleg njih pa je še Stevie Young – ritem kitara. Danes pa so objavili tudi 30 sekundni ” teaser ” prihajajočega albuma.

Da malce osvežimo spomin, poglejmo zakaj so se v bistvu ”razšli”. Zaradi težav z sluhom je bil Brian Johnson prisiljen zapustiti položaj vokalista kar sredi ”Rock or Bust” turneje leta 2016, nadomestil ga je Axl Rose ( Guns ‘n Roses), Phil Rudd je prekinil sodelovanje zaradi osebnih sodnih razlogov, nadomestil ga je Chris Slade, Cliff Williams pa se je po koncu turneje ”Rock or Bust” upokojil. Malcolm Young pa je že leta 2014 zaradi bolezni zapustil skupino, ter potem leta 2017 zaradi bolezni umrl. Namesto Malcolma je že takoj po odhodu na njegovo mesto prišel Stevie Young, ki je nečak Angusa in Malcolma.

Kar se tiče datuma izdaje albuma, ni še nič dorečeno. Na njihovi spletni strani se na naslovni strani sicer vidi na majhno napis ”7-12”, to lahko pomeni, da bi bil album izdan 7 decembra. To pa je ponedeljek, če je temu res tako bodo prekinili tradicijo, saj so ponavadi izdajali albume samo ob petkih.

Zadnji album so izdali leta 2014, z naslovom ”Rock or Bust”.

Šifra na njihovi spletni strani ??

Povzeto po www.Blabbermouth.net.

Janoš Lampe

Read Previous

Umrl je originalni basist skupine Van Halen, Mark Stone

Read Next

Spominjamo se! Rockeriada 10/10